Počinju završne borbe za trofej Kupa Srbije!

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.03.2014.
10:38
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva na programu su prvi polufinalni mečevi nacionalnog Kupa, domaćini OFK Beograd i Vojvodina.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Drugu sezonu uzastopnu, u samoj završnici nacionalnog Kupa nema naših najboljih klubova - Partizana i Crvene zvezde.

U njihovom odsustvu, svi akteri polufinala vide svoju šansu da prigrabe ovaj trofej i tako obezbede plasman u Evropu.

Ekipa Jagodine je prošle godine tu priliku iskoristila, a ovog proleća ekipa Mladena Dodića želi da odbrani taj trofej i pokaže da prošlogodišnji uspeh nije bio plod slučajnosti, već sistematskog i kvalitetnog rada.

Jagodinci se u polufinalu sastaju sa OFK Beogradom, domaćini su ''Romantičari'' od 15 časova, a interesantno je da ni jedni ni drugi u prvih pet prolećnih kola Superlige nisu ostvarili ni jednu jedinu pobedu.

Tu je posebno upadljiv učinak OFK Beograda, koji je od pet odigranih mečeva doživeo čak četiri poraza, uz jedan remi, dok Jagodinci imaju dva remija više.

Zbog svega toga, i OFK i Jagodina žele danas na Karaburmi da razbiju taj maler, najave bolje dane u nastavku sezone, ali pre svega steknu prednost koja bi ih približila finalu Kupa Srbije.

Tri sata kasnije, na novosadskom ''Karađorđu'' igraju Vojvodina i Spartak. Novosađani su prošle sezone propustili priliku da osvoje taj za njih istorijski trofej u Kupu, a ovog puta imaju i dodatni motiv, s obzirom da slave 100 godina kluba, pa bi se pehar nacionalnog Kupa savršeno uklopio u tu atmosferu.

U novosadskom superligašu su još jesenas naglasili da će im u drugom delu sezone Kup biti prioritet, a današnji meč protiv Subotičana biće prilika da vidimo da li su i kadri za ostvarenje tog cilja.

S druge strane, i Spartak vidi svoju šansu, pogotovo zbog činjenice da su u četvrtfinalu eliminisali aktuelnog šampiona, ekipu Partizana. Danas im je cilj da ostvare što povoljniji rezultat, koji bi im uvećao šanse da se u revanšu pred svojim navijačima domognu finala.


Ne propustite