Podrška crno-belih obolelima od hemofilije

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.04.2012.
17:16
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Klub iz Humske obeležio je danas na svom stadionu svetski dan obolelih od hemofilije.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan pružio je danas podršku obolelima od hemofilije, organizovanjem simbolične šetnje atletskom stazom stadiona u Humskoj.

Događaju su prisustvovali oboleli od hemofilije, zajedno sa svojim porodicama i lekarima, a uz podršku prvotimaca Partizana, zatim genseka Darka Grubora, predsednika Sportskog saveza Srbije Aleksandra Šoštara, golmana VK Partizan Slobodana Sora, predsednika Košarkaškog kluba Partizan Predraga Danilovića, TV lica Marije Kilibarde, Irine Radović, Zorana Baranca, glumaca, pevača i mnogih drugih.

''Pozdravljam ove hrabre ljude koji se neumorno i sa puno entuzijazma bore za svoja prirodna prava, da imaju adekvatno lečenje, koje im je neophodno za normalno funkcionisanje.

Hemofilija je bolest sa kojom se nesmetano živi samo uz odgovarajuću terapiju. Kao bivši sportista, ne mogu ni da zamislim kako je ovim ljudima, koji treba da budu potpuno ravnopravni članovi društva u kom žive i rade, ali za to im nije pružena odgovarajuća šansa. 

Neophodna im je potrebna podrška države i nadležnih zdravstvenih institucija'', izjavio je Darko Grubor, ispred kluba iz Humske.

Ne propustite