Podvig Radničkog, 'potopljen' Pro Reko!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.10.2013.
22:08
Izvor: Sportske.net

Izvanredan rezultat ostvarili su vaterpolisti Radničkog u duelu sa jednom od najtrofejnijih evropskih ekipa. Kragujevčani kao gosti savladali Pro Reko i došli korak bliže plasmanu u Ligu šampiona.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca uspeli su nešto što veoma retko uspeva bilo kojoj evropskoj ekipi - da savladaju moćni Pro Reko u njegovom bazenu.

Ekipa Dejana Jovovića je to učiunila u meču drugog kola druge faze kvalifikacija za Ligu šampiona i napravila ključni korak ka plasmanu u evropsku elitu.

Radnički je pred oko 1.200 domaćih navijača slavio u Soriju sa 12:10, po četvrtinama 2:1, 4:3, 2:3, 4:3, što je drugi trijumf srpskog vicešampiona na ovom kvalifikacionom turniru, posle startnog trijumfa nad Budvom.

Boris Zloković je bio najefikasniji u ekipi Radničkog sa tri pogotka, dok su Filipović, Basara i Ćirić postigli po dva gola.

Kragujevčani se u poslednjem kolu ovog kvalifikacionog turnira sastati sa ekipom zagrebačke Mladosti, u nedelju od 12 časova, ali su trijumfom protiv Italijana izborili plasman u treću, poslednju rundu kvalifikacija.

Radnički: Radić, Burić 2, Rozental 1, Korolija, Miličić, Ćirić 2, Basara 2, Zloković 3, F. Filipović 2, D. Marković, Đ. Filipović, Stivens.

Ne propustite