Podvučena crta na srpskoj 'pijaci'

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.09.2013.
10:16
Izvor: Sportske.net

U ponoć je u Srbiji zvanično završen letnji prelazni rok koji je, čini se, bio jedan od najprometnijih u poslednjih nekoliko godina. Crvena zvezda prednjačila po broju dovedenih fudbalera a Partizan najviše zaradio od prodaje.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U Srbiji je u ponoć stavljena tačka na letnji prelazni rok koji je bio jedan od najprometnijih u poslednjih nekoliko godina.

Najveći srpski klubovi stali su na čelo kolone kada se uzmu u obzir dva parametra. Crvena zvezda je bila najaktivnija po pitanju dovođenja novih fudbalera, dok je Partizan ostvario najunosnije zarade od prodaje svojih igrača.

Na "Marakanu" je tokom leta stigao minibus sa pojačanjima. U svakoj liniji došlo je do promena a bilo je i prodaje kako bi se izborila evro-licenca ali i nešto veći budžet za dovođenje novih igrača. Zvezdino najzvučnije pojačanje u letnjem prelaznom roku bio je Miloš Ninković koji je već dokazao razliku u kvalitetu.


Što se tiče komšija sa crno-bele strane Topčiderskog brda, Partizan se ovoga leta odlučio za varijantu 'pojačanje za 0 evra'. Najzvučnija pojačanja u Humskoj su bili Beko Fofana i Erik Đemba Đemba, a fascinantan je podatak da je samo bivši napadač Širaka zaista i plaćen da bi bio doveden.


Kvalitetan prelazni rok obavila je Vojvodina u koju je stigao veliki broj igrača sa superligaškim i međunarodnim iskustvom. Kaluđerović i Vukčević smatraju se najzvučnijim pojačanjima, dok je odlazak Abubakara Oumarua najviše oslabio ekipu Marka Nikolića.

Kada se podvuče crta ostaje zaključak da su srpski klubovi obavili ne tako atraktivan prelazni rok, koliko nužan za funkcionisanje u okvirima Jelen Superlige.

Ne propustite