Pohvale ''Delijama' iz Evrolige

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.10.2013.
15:52
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda posle 14 godina u Evroligi pravo je osveženje za ovo takmičenje, između ostalog i zahvaljujući sjajnoj podršci sa tribina.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Komentari na tu temu i pohvale ''Delijama'' pojavili su se već posle prvog kola i utakmice u Areni između Crvene zvezde i Lokomotive, koju su gosti dobili pred oko 19.000 Zvezdinih navijača.

Tako je poznati kolumnista Evrolige, Jaron Arbel, u svojoj najnovijoj kolumni posebnu pažnju posvetio Zvezdinoj premijeri i atmosferi u Areni.

''Samo nekoliko timova može da ima gotovo 20.000 navijača na debiju u Evroligi kao što je Crvena zvezda Telekom imala prošlog četvrtka. Za Zvezdu je ovo prva evroligaška sezona u ovom formatu, pa je to, samo po sebi, bio razlog za slavlje.

Kombank Arena je bila obučena u crveno-belo i to sa pravim razlogom jer je Crvena zvezda poslednji put igrala Evroligu u sezoni 1999/2000, odnosno u poslednjoj sezoni u FIBA organizaciji.

U toj sezoni Zvezda je zabeležila dve pobede i 12 poraza. Razumljivo, obe pobede su bile kod kuće. Sa njihovim fantastičnim navijačima ove godine će svakome biti teško da slavi na njihovom terenu.

Ova utakmica je bila jedna od najboljih uvodnih priča u Evroligu, povratak Zvezde i fantastičan odziv navijača, i jedan od takmičarski najpredvidljivijih scenarija – Markus Vilijams koji daje gas u završnici utakmice da bi njegova ekipa pobedila'', napisao je, između ostralog Jaron Arbel.

Ne propustite