Policija neće hapsiti Šimunića

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.11.2013.
20:34
Izvor: Sportske.net

Iako je u nekim ranijim slučajevima drugačije postupala, zagrebačka policija neće privoditi reprezentativca Hrvatske Josipa Šimunića zbog ustaških povika posle utakmice sa Islandom.

pixsell
pixsell

Povezane vesti

(Ne)promišljeni postupak Josipa Šimunića zasenio je i sam plasman Hrvatske na Mondijal u Brazilu, jer je tokom čitavog dana upravo on glavna tema medija i u Hrvatskoj i u regionu.

Zagrebački portal ''Index'' podseća na činjenicu da je policija ranije drugačije reagovala, tačnije hapsila zbog ovakvog skandiranja i veličanja ustaštva, ali Šimunić nije priveden.

Isti izvor navodi i da je propisana kazna za ovakvo kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira do 150 evra, ili do 30 dana zatvora. S obzirom na naročito tešku okolnost počinjenja dela (veličanje ustaštva pred većom grupom ljudi), prekršajni sudija imao bi osnove za izricanje ozbiljnije kazne.

Ipak, sudeći po saopštenju MUP-a, od toga neće biti ništa.

''Povodom izjava Josipa Šimunića nakon odigrane fudbalske utakmice između reprezentacija Hrvatske i Islanda, Policijska uprava zagrebačka nije utvrdila elemente kaznenog dela.

No, Policijska uprava zagrebačka je o svim preduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama dostavila izveštaj Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu radi donošenja odluke"
,kaže se u saopštenju MUP-a.

Ne propustite