Političari van klubova u Srbiji?

Autor: Filip Mitrović
subota 28.04.2012.
15:47
Izvor: Sportske.net

Zajednica superligaša prihvatila stav UEFA i FIFA da političari ne mogu da budu na čelnim funkcijama u klubovima.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Posle sednice Zajednice superligaških klubova Srbije, ova organizacija izdala je saopštenje pod nazivom "Političari van klubova", pozivajući se na stavove UEFA I FIFA.

Poslednji primer da je jedan političar došao na čelo jednog fudbalskog kluba dogodio se u Kragujevcu, gde je za predsednika fudbalskog kluba Radnički 1923 izabran gradonačelnik Veroljub Stevanović.

Ovaj slučaj nije jedini, jer je i prvi čovek Smedereva takođe bio predsednik fudbalskog kluba Smederevo, ali se brzo povukao s te funkcije.

Ipak, najviše političara sedi u upravnim odborima Crvene Zvezde i Partizana, a najupečatljiviji primeri su Branko Ružić i Aleksandar Antić iz Socojalističke partije Srbije, kao i predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić.

Iako je malo verovatno da se ovaj problem iskoreni, veći su izgledi da se političarima onemogući funckija predsednika kluba.

Druga tačka dnevnog reda sednica bila je kupovina reflektora za stadione Smedereva, Jagodine, Radničkog iz Kragujevca i Borca iz Čačka. Zajednica je prihvatila najpovoljniju ponudu za ostvarenje ovog projekta.

Pored toga Zajednica je preporučila gradovima Subotici i Beogradu da pomognu rekonstrukciju stadiona Spartaka, OFK Beograda i Rada.

Ne propustite