Poljaci pali pred našim kadetima

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.07.2012.
19:31
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Kadetska selekcija Srbije izborila je plasman u četvrtfinale EP pre današnjeg meča sa Poljacima ali je uprkos tome uspela da savlada protivniak rezultatom 70:62 (12:16, 16:16, 19:15, 23:15).

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Izabranici Marka Ičelića uspešno su završili i drugu fazu EP u Litvaniji i Letoniji. Današnja pobeda nad Poljacima Srbiji je bila peta u nizu čime je potvrđena klasa u odnosu na vršnjake protiv kojih se do sada igralo.

"Ono što me posebno raduje je još jedna odlično odigrana završnica utakmice. Momci su bili mirni, staloženi, uradili bukvalno sve kako treba i rutinski stigli do novog trijumfa. Nećemo podleći euforiji, očekuje nas put u Vilnjus, dan odmora i duel u četvrtfinalu, sigurno najvažniji i najteži ispit na šampionatu" rekao je selektor nakon meča.

Srbija će se naći na prvoj ili drugoj poziciji u svojoj četvrtfinalnoj grupi u zavisnosti od rezultata meča u kome će se sastati Francuska i Nemačka.

Bez obzira na to koje će mesto zauzeti, Srbija će svakako igrati u četvrtfinalu ali će protivnik biti poznat nakon odigravanja svih mečeva u grupi E.

Najefikasniji pojedinci na današnjem meču bili su Stojanović sa 14, Daskalović sa 12 i Đoković sa 7 poena. U reprezentaciji Poljske Prufer je ubacio 13, a Vadovski 8 poena.

Ne propustite