Poljaci šokirali ''Orlove''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.01.2013.
21:57
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije doživela prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Španiji. U meču četvrtog kola Grupe C, Poljaci slavili bukvalno u poslednjoj sekundi, iako je naš tim gotovo 50 minuta bio u vođstvu. Na kraju - 25:24 za Poljsku.

handballspain2013.com
handballspain2013.com

Povezane vesti

Naša reprezentacija je bolje ušla u ovaj meč, od samog starta stekla rezultatsku prednost koju su Poljaci konstantno morali da jure.

Darko Stanić je bio odličan na golu, Momir Ilić i Rajko Prodanović se raspucali na drugoj strani, pa su ''Orlovi'' posle dvadeset minuta igre stekli i pet golova viška - 12:7.

Međutim, finiš prvog poluvremena je pripao Poljacima, koji uspevaju da smanje prednost našeg tima i na poluvreme se otišlo vođstvom Srbije od dva gola razlike - 13:11.

Poljaci su se na ovaj način i rezultatski vratili u meč, Vukovićevi izabranici su i dalje imali blagu prednost, ali je Poljska sve više pretila i u 51. minutu meča prvi put došla u vođstvo - 22:21.

Nekoliko loših i neorganizovanih napada ''Orlova'' Poljaci su znali da kazne iz kontri i tako unesu potpunu neizvesnost u ishod ovog duela.

Rezultatska klackalica ostala je na snazi bukvalno do poslednjeg trenutka. Na petnaestak sekundi do kraja, pri rezultatu 24:24, šut Momira Ilića odbranio je odlični Šmal, da bi posle tajm-auta bukvalno u poslednjoj sekundi, Orešovski uspeo da savlada Stanića i donese veliko slavlje Poljacima - 25:24.

Momir Ilić je meč završio sa devet golova, Darko Stanić sa 18 odbrana, ali je to posle ovakvog epiloga slaba uteha reprezentativcima Srbije.

Na tabeli Grupe C, Slovenija je sada usamljena na prvom mestu sa sve četiri pobede (najnovija protiv Belorusije 27:26), a Poljska i Srbija imaju po šest bodova, sa po tri pobede i jednim porazom.





Ne propustite