Poljska na kolenima, Srbija na korak od EP!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.07.2012.
22:14
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije trijumfovala je večeras u odlučujućoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je u novobeogradskoj Hali sportova posle velike borbe savladala Poljsku.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Reprezentativke Srbije praktično su večeras izborile plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine, pošto su u devetom kolu kvalifikacija, u odlučujućoj utakmici savladale selekciju Poljske sa 67:62, po četvrtinama 19:12, 16:20, 10:14, 22:16.

Našoj reprezentaciji još ostaje da u poslednjem kolu potvrdi plasman pobedom nad autsajderom Estonijom, što ne bi trebalo da dođe u pitanje.

Estonke su u 9. kolu doživele ubedljiv poraz od Crne Gore (81:61), koja sa prvog mesta iz kvalifikacija ide na Evropsko prvenstvo.

Ana Dabović bila je najzaslužnija za trijumf Srbije sa 20 poena, Tamara Radočaj je postigla 13, a po osam Nevena Jovanović i Jelena Maksimović. Šot i Skobel sa po 13 poena bile su najefikasnije kod gošći.

Poljakinje su dugo imale minimalnu prednost u drugom poluvremenu, ali su izabranice Marine Maljković u finišu ipak uspele da meč prelome u svoju korist i izbore presudnu pobedu u borbi za plasman na EP.






Ne propustite