Ponosni profesionalac Tejić: "Ostvario sam san!"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 08.08.2013.
15:13
Izvor: Sportske.net

Osamnaestogodišnji Marko Tejić obavezao se na četvorogodišnju vernost Crvenoj zvezdi, ističući da mu se ostvario san.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Kako je i ranije javljeno, jedan od predvodnika talentovane generacije Zvezdinih igrača, potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor.

Kako sam ističe, izuzetno je srećan zbog potpisivanja prvog profesionalnog ugovora sa svojim voljenim klubom.

"Mnogo sam srećan.”

“Ovo je nešto najbolje što može da se desi mladom igraču. Kao klinac treniraš i maštaš da ćeš jednog dana potpisati ugovor i postati profesionalac. Ja sam svoj san ostvario. Sada mi predstoji naporan rad. Sa ostvarenjem prvog cilja pred sebe sam postavio novi, a to je da se što pre nametnem i zaslužim mesto u prvom timu Crvene zvezde. Biće veoma teško, jer je konkurencija žestoka, ali samo zdrava konkurencija može da donese kvalitet”, rekao je.

Marko Tejić je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, ovog leta je bio na širem spisku juniorske i reprezentacije Srbije do 19 godina, ali zbog povrede nije mogao da nastupi na Prvenstvu Evrope i sveta.

“Žao mi je što sam propustio učešće u reprezentaciji, ali najvažnije mi je sada da sam se uspešno oporavio. Lagano sam počeo da treniram i uskoro bi trebalo da budem u punom pogonu.”, istakao je.

Tejić je visok 209 centimetara, ima izvanredne fizičke predispozicije, odličnu kordinaciju i za svoju visinu veoma je pokretljiv i skočan.

Prošle sezone nastupao je za juniorski tim Zvezde, gde je na 18 utakmica Jedinstvene lige prosečno beležio 14,4 poena, 7,1 skokova i 2 asistencije po meču.

On će zajedno sa još šestoricom svojih saigrača biti član prvog tima na pripremama.

„Osećaj je fenomenalan. Tek je početak priprema, pravi napori nam tek predstoje, ali trudim se da ispunim sve zahteve trenera Dejana Radonjića. Sa njim sam imao prilike nedavno da radim u Budvi. Rebić, Ristić, Gudurić i ja smo se sa njim tamo upoznali i postepeno uvodili u način rada prvog tima. Bilo je izvanredno iskustvo, a trener Radonjić je na nas ostavio izvanredan učinak. Tamo smo trenirali po tri sata dnevno, dva sata u teretani, potom u sali. Siguran sam da će nam ti treninzi mnogo značiti.“, zaključio je.


Ne propustite