"Popaj" srušio "Đavole"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 28.10.2012.
15:30
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Jagodine upisali su šestu prvenstvenu pobedu u okviru desetog kola JSL. Kapiten Jagodinaca Miloš Stojanović Popaj bio je strelac pobedonosnog gola čime je doneo trijumf svojoj ekipi i treću poziciju na tabeli.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Početak utakmice na stadionu pod Đurđevim brdom nije slutio na to da će domaćin osvojiti čitav plen u regionalnom derbiju.

Iako su Jagodinci prvi zapretili preko Ivana Cvetkovića i Miloša Stojanovića promene rezultata nije bilo sve do 26. minuta kada je Darko Spalević "ohladio" domaćina i doveo Radnički u vođstvo od 0:1.

Stanimir Milošković bio je asistent kod vodećeg gola Radničkog a Spalević je podsetio na onog napadača koji je u prethodnoj sezoni rešetao protivničke mreže.

Radost gostiju nije trajala dugo pošto je već u 33. minutu Lepović iskoristio asistenciju Nikole Valentića, poravnao rezultat na 1:1 i najavio interesantno drugo poluvreme.

Do kraja prvog poluvremena Stojanović je dva puta oprobao svoj udarac ali se nerešenim rezultatom otišlo na odmor.

Oko 2.000 okupljenih navijača na Gradskom stadionu u Jagodini nije uživalo u prelepom fudbalu jer su vremenski uslovi uslovili da igra fudbalera Jagodine i Radničkog bude prepuna grešaka ali je drugi deo meča većini na stadionu zagrejao dlanove i srca.

Igrao se 63. minut kada je Nikola Valentić još jednom asistirao a Miloš Stojanović je bio precizan i doneo prednost Jagodini od 2:1.

Pokušao je strateg Radničkog da izmenama pokrene svoje fudbalere ali su malobrojne šanse Radničkog završavale daleko od mete.

Petar Đuričković bio je najbliži postizanju pogotka kada je njegov sjajan udarac u 77. minutu završio tik pored stative gola Jagodinaca.

Domaćin je do kraja meča uspeo da zadrži prednost i da slavi nad ekipom Radničkog sa 2:1.

Ova pobeda omogućila je Jagodincima da se domognu treće pozicije na tabeli dok je Radnički nako pobede nad Donjim Sremom ponovo razočarao i upisao četvrti prvenstveni poraz.

Ne propustite