Popović: "Evropa će izostati zbog poraza na startu"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.03.2012.
21:40
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Košarkašima Crvene Zvezde poraz od Širokog najverovatnije će uskratiti mogućnost da se naredne sezone takmiče u Evrokupu. Prvi plejmejker tima, Bojan Popović, smatra da se koreni ovog neuspeha nalaze u prvom delu sezone gde je ekipa gubila mečeve koje nij

ABAliga
ABAliga

Povezane vesti

Veoma loše izdanje Crvene Zvezde viđeno je u meču sa Širokim. Trinaesti poraz ekipe Svetislava Pešića u okviru Jadranske lige najverovatnije će lišiti Zvezdu izlaska u Evropu naredne godine.

Bojan Popović, svestan je da je ovo jedna od najlošijih partija Zvezde u poslednjem periodu.

"Naša najlošija partija u poslednja dva meseca. Došla je malo neočekivano, jer smo u nekim prošlim mečevima igrali dobro i kada smo gubili. Možda je morala da dođe jedna ovakva utakmica. Ako je tako, bolje je što je došla na gostovanju" rekao je za "Novosti" Popović.

Popović se osvrnuo na prvi deo sezone i u porazima iz tog perioda pronašao razlog što navijači crveno-belih naredne godine, najverovatnije, neće imati prilike da svoj tim gledaju u duelima Evrokupa.

"Mislim da smo u prvom delu sezone izgubili neke mečeve koje je, objektivno, trebalo da dobijemo. I tada sam razmišljao o tome da će nas to koštati plasmana u evropsko takmičenje" konstatovao je Popović.

Preostale mečeve u Jadranskoj ligi Zvezda će iskoristiti da izbori što bolji plasman u ovom takmičenju ali kako ih očekuju teški protivnici realno je očekivati da tim ove susrete iskoristi kako bi što spremnije dočekao početak Superlige Srbije.

Borba će u ovom takmičenju biti najneizvesnija u prethodnih nekoliko godina jer će samo tri prvoplasirana tima u Superligi obezbediti učešće u Jadranskoj ligi narede godine.

Ne propustite