Poraz Radničkog, Igokea nastavila seriju

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.12.2012.
21:46
Izvor: Sportske.net

Lider ABA lige ne pomišlja da to mesto prepusti nekom drugom. Naprotiv, Igokea iz kola u kolo sve više odmiče svojim pratiocima. S druge strane, kragujevački Radnički u Ljubljani doživeo sedmi poraz u sezoni, dok je Cedevita preokretom u poslednjoj četvrt

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši kragujevačkog Radničkog doživeli su i drugi uzastopni poraz u ABA ligi. Posle Crvene zvezde, ''meru'' ekipi Miroslava Nikolića uzela je i Olimpija koja je u meču 14. kola u Ljubljani slavila rezultatom 81:75.

Radnički je tokom prvog poluvremena bio ravnopravan rival. Vodila se potpuno neizvesna borba u kojoj su se ekipe smenjivale u minimalnom vođstvu, a na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom - 41:41.

Početkom drugog poluvremena Radnički je poveo 46:43, ali je onda usledila serija Ljubljančana od 8:0, za njihovo prvo osetnije vođstvo.

Nešto kasnije, Olimpija stiže i na ''plus osam'' - 56:48, što je i bio prvi konkretan n agoveštaj njihovog trijumfa.

Radnički, predvođen Ratkom Vardom, uspeo je da uhvati priključak, ali je do kraja meča domaći tim imao blagu prednost koju je na kraju pretočio u konačan trijumf - 81:74.

Najzaslužniji za trijumf Olimpije bio je izvanredni Jaka Blažič sa 34 postignuta poena (6-6 za dva, 5-7 za tri poena), dok je u Radničkom najefikasniji bio Varda sa 20 poena.

Za to vreme, Igokea je ostvarila i dvanaesti trijumf, i to veoma ubedljiv na svom parketu protiv ekipe Širokog - 89:73.

Lider ABA lige je bio znatno bolji rival i bez problema je upisao novi trijumf.

Branko Jorović je bio najefikasniji sa 19 poena u pobedničkoj ekipi, Dozet je postigao 11, a Brkić i Joksimović su upisali po 10. Peršić sa 18 poena bio je najistaknutiji kod gostiju.

Novi trijumf ostvarila je i Cedevita, koja je zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj deonici, savladala Budućnost sa 84:75.

U četvrtak su još igrali MZT i Cibona u Skoplju. Domaći tim je slavio rezultatom 82:76, što im je, kao i Olimpiji, osma pobeda od početka sezone.

Na tabeli, Igokea vodi sa 12 pobeda i 2 poraza, slede Crvena zvezda, Cedevita i Partizan 9-5, Olimpija, MZT 8-6, Budućnost, Radnički 7-7...

Ne propustite