Porazi deprimiraju Veselog, Partizan ga navikao na pobede...

Autor: Beta Beta
nedelja 02.12.2012.
17:42
Izvor: Beta

Iako igra već drugu sezonu u NBA ligi, nekadašnji košarkaš Partizana priznaje da još uvek nije potpuno navikao na najjaču ligu na svetu, a posebno mu teško padaju brojni porazi njegove ekipe Vašingtona.

Jan Vesely (Twitter)
Jan Vesely (Twitter)

Povezane vesti

Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli rekao je danas da je u Evropi sve vreme pobeđivao i da sada ne može da se navikne što sa Vašingtonom u američkoj NBA ligi nekada veže mnogo uzastopnih poraza.

"Kada sam bio u Evropi, sve vreme sam pobeđivao. Ovde ponekad izgubimo mnogo utakmica u nizu i ja na to nisam naviknut. Mislim, teško je tako svima da igraju sa samopouzdanjem", rekao je Veseli za Vašington post.

Veseli je ove sezone za Vašington nastupio 14 puta, a prosečno je igrao 12 minuta po utakmici i za to vreme beležio 2,1 poen.

"Ovo je timski sport i ako je neko bolji ja to poštujem. Moram da nastavim da vredno radim, uvežbavam svoje veštine svakodnevno i ako dobijem šansu da je iskoristim na pravi način. To su jedine stvari koje moram da uradim", kazao je Veseli.

Trener Vašingtona Rendi Vitman istakao je da češki košarkaš, koji je na draftu 2011. godine izabran kao šesti pik, bez sumnje mora mnogo bolje da igra.

"Veseli mora bolje da igra, bez sumnje. Nije agresivan, ne može da igra na taj način. Mora da utvrdi šta želi da bude, da li želi da bude jednodimenzionalni košarkaš ili će da nastavi da se razvija i radi", istakao je Vitman.

Veseli u odnosu na prošlu sezonu, koja mu je bila prva u NBA karijeri, ove igra u proseku pet minuta manje po meču i postiže duplo manje poena...

Ne propustite