Posle Zvezde i Partizan pao pred ''rudarima''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.02.2012.
17:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana poraženi su danas u najjačoj proveri u Antaliji protiv Šahtjora rezultatom 2:1. Lazar Marković strelac jedinog gola za crno-bele. U finišu isključeni Miljković i Babović, protesti Granta...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Avram Grant je izveo sastav u formaciji 4-5-1, gde je samo Lazar Marković bio isturen, a već u prvih deset minuta postignuta su dva gola, po jedan na obe strane.

Ukrajinci su poveli u 6. minutu golom Brazilca Fernandinja, ali je četiri minuta kasnije uzvratio Marković, koji je lepo prihvatio loptu koju mu je uputio Rnić, pobegao protivničkoj odbrani i savladao golmana Šusta.

Međutim, krajem prvog poluvremena, u 39. minutu dosuđen je jedanaesterac za Šahtjor, a Fernandinjo je precizan i sa bele tačke. Njegov drugi gol za vođstvo ''rudara'' od 2:1.

I ponovo je Partizan mogao brzo da uzvrati, samo dva minuta kasnije Babović je bio u prilici, ali je umesto mreže pogodio okvir gola.

I crno-bele je spasila prečka u nastavku kada je Adrijano bio u prilici. Igralo se otvoreno, bilo je prilika na obe strane. Ponovo je Babović mogao da izjednači, pa Nemanja Tomić, a u 66. minutu Lazar Marković nije uspeo da po drugi put zatrese mrežu Šahtjora.

Finiš meča obeležila su isključenja fudbalera Partizana. Najpre Miljkovića u 82. minutu, a samo dva minuta kasnije u svlačionicu je morao i Stefan Babović.

To je prilično iritiralo inače mirnog trenera Partizana, koji je ušao na teren u tim trenucima, ali u raspravi sa sudijama, naravno, nije mogao ništa da promeni.

Ostalo je 2:1, a inače, meč je pratio i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

Partizan je nastupio u sledećem sastavu: Stojković - Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski - Kamara, Babović, Tomić, Vukić, S. Ilić - L. Marković.  

Šahtjor: Šust, Kučer, Rac, Rakicki, Fernandinjo, Vilijan, Gaj, Košta, Mkitarjan, Srna, Adrijano.

Ne propustite