Poslednja evropska šansa (20.45)

Autor: Miloš Marković
petak 09.11.2012.
11:12
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Košarkaški klub Partizan večeras dočekuje ekipu Bamberga u utakmici koja je ključna kada su u pitanju šanse za prolaz u narednu fazu Evrolige.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Srpski šampion nakon četiri odigrana kola u evropskom takmičenju nema mnogo izbora.

Peto kolo Evrolige biće i presudno za Partizan koji protivBamberga juri poslednji voz i traži šansu za produžetak evropske epizode.

Naime, eventualni poraz u večerašnjem duelu označio bi i definitivni oproštaj od Top 16 faze Evrolige, čega su itekako svesni u taboru crno-belih.

"Već sam ranije napomenuo to mini takmičenje koje se dešava za plasman u naredni krug, Partizan mt:s, Brose Basket i Lijetuvos Ritas.“, rekao je Duško Vujošević.

„Dolazi nam Brose Baskets koji ima svoje ambicije, koji je napravio ekipu sa ciljem da se plasira među prvih 16 u Evropi. Igramo protiv ekipe koja nam je direktan konkurent za plasman u Top 16. Imamo opterećenje te vrste da u takvoj situaciju moramo da pružimo neki svoj maksimu, ali ja verujem u ovu ekipu. Mislim da oni neće napraviti grešku, a za sve loše što se desi ja sam odgovoran. Ono što bude dobro njihova je zasluga."

"Verujem da će Pionir biti ispunjen do poslednjeg mesta i to sa onima koji vole Partizan, koji će svojom energijom sigurno puno da pomognu. I da će zajedničkom energijom publike i igrača uspeti da se napravi taj rezultat i da se na neki način materijalizuje dobra igra koja je do sada bila karakteristika naših utakmica u Evroligi", rekao je strateg Partizana Duško Vujošević.

Svoje viđenje predstojećegduela izneo je i Danilo Anđušić.

"Očekuje nas verovatno, najvažnija utakmica do sada u sezoni. Bamberg je pokazao da je odlična ekipa, a već duže vreme igraju zajedno i sigurno neće doći u Beograd da se predaju. Ipak, verujem da ćemo uz podršku navijača doći do važne pobede. Pritisak postoji, ali smo ove sezone već na mečevima u Podgorici i Splitu pokazali da umemo da se nosimo sa tim", zaključio je Anđušić.

Utakmica u Pioniru se igra u 20.45


Ne propustite