Poslednje kolo daje odgovore

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.06.2013.
19:03
Izvor: Sportske.net

Jedna od najzanimljivijih sezona Sportklub Superlige u američkom fudbalu polako se bliži kraju, a poslednje kolo, koje je na programu za vikend, rešiće mnoge nepoznanice.

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

Za sada je sigurno samo to da će sa prvog mesta u plej-of beogradski SBB Vukovi, kao i to da se u drugom polufinalnom meču sastaju kragujevački PBB Wild Boarsi i novosadski GAT Dukesi, a ko će biti domaćin u tom meču, saznaće se posle njihovog nedeljnog duela.

Za četvrto mesto, koje donosi megdan sa Vukovima u polufinalu bori se preostalih pet timova – Belgrade Blue Dragonsi, Pančevo Panthersi, Imperatori Niš, Kraljevo Royal Crownsi i Sirmium Legionariesi. Ovi timovi igraju i za opstanak u eliti, a teoretski je moguće da na kraju svi budu izjednačeni i da odlučuje poen razlika.

Plej-ofu su trenutno najbliži Panteri i ukoliko savladaju Kraljevčane na svom terenu, samo pobeda Imperatora nad neprikosnovenim Vukovima bi ih u tome sprečila. Sa druge strane, Nišlijama ni senzacija protiv Beograđana ne garantuje četvrto mesto, jer bi u ovom slučaju Zmajevima bila dovoljna pobeda protiv Legionara, zbog najbolje poen razlike u tom trouglu.

Plavi zmajevi će nastaviti sezonu i u situaciji da Imperatori pobede, a Panteri izgube, jer su bili bolji od Nišlija. Ako Zmajevi pak izgube, a Panteri i Imperatori nadigraju svoje rivale, u polufinale će Nišlije, zbog pobede u međusobnom susretu.

Jedno je sigurno, i Krune i Legionari napuštaju Superligu u slučaju poraza, jer su u zoni ispadanja, sa samo jednom pobedom, pa će morati da trijumfuju željenom razlikom i da osluškuju rezultate drugih utakmica.

U slučaju poraza Legionara, Krunama bi bila dovoljna pobeda od devet poena razlike za opstanak, a ispalo bi Pančevo, dok bi eventualni trijumf Imperatora omogućio Kraljevčanima da ostanu u ligi i sa minimalnom pobedom.

Međutim, ako Krune izgube, Legionare i minimalna pobeda nad Zmajevima ostavlja u ligi, a ispali bi Imperatori, ako ne trijumfuju, ili Zmajevi, ako Nišlije dođu do pobede.

Parovi sedmog (poslednjeg) kola Sportklub Superlige:
Pančevo Panthers – Kraljevo Royal Crowns (subota, 17 sati, SRC "Mladost")
Belgrade Blue Dragons – Sirmium Legionaries (nedelja, 14.30, Ada Ciganlija)
GAT Novi Sad Dukes – PBB Kragujevac Wild Boars (nedelja, 16, FK Kabel)
Imperatori Niš – SBB Vukovi Beograd (nedelja, 17, pomoćni teren SC "Čair")

Ne propustite