Poznat sastav Srbije za EP u Francuskoj

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.06.2013.
17:59
Izvor: Sportske.net

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je konačan spisak košarkašica koje će povesti u Francusku na Evropsko prvenstvo.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Nakon iscrpljujućih priprema i mnogo provera na raznoraznim turnirima i kontrolnim utakmicama, Marina Maljković dobila je uvid u to kojih se 12 košarkašica trenutno nalazi u najboljoj formi.

Maljkovićeva je danas saopštila konačan spisak od 12 imena košarkašica koje će predstavljati Srbiju na predstojećem EP u Francuskoj.

Na njemu se nalaze sledeće igračice: Ana Dabović, Bojana Vulić, Saša Čađo, Dajana Butulija, Ines Ajanović, Ivanka Matić, Jelena Milovanović, Jovana Rad, Milica Dabović, Nevena Jovanović, Sara Krnjić i Tamara Radočaj.

Dva dana pred polazak na šampionat Starog kontinenta Maljkovićeva je odlučila da put Francuske ne krenu Tijana Ajduković i Aleksandra Crvendakić.

"Svojom visinom i predispozicijama Tijana Ajduković predstavlja budućnost srpske košarke na centarskim pozicijama. Bila je prošle godine u timu, igrala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, poznaje sistem rada i zato očekujem da već na narednim reprezentativnim akcijama bude jedan od nosilaca igre. Aleksandara Crvendakić je dete od 17 godina i zato razumem što se puno pričalo o tome što je na reprezentativnom spisku. Sa nama je od 28. aprila, od starta priprema i svakim danom je ponašanjem i košarkaškim kvalitetima dokazala da apsolutno zaslužuje poziv. Mislim da ima sve karkteristike lidera, da je za ovih mesec ipo dana napredovala, što će verujem dokazati u mlađim reprezentativnim selekcijama za koje će igrati ovog leta i na pravi način im pomoći da pobeđuju" kazala je Maljkovićeva po saopštavanju spiska.

Evropsko prvenstvo igraće se od 15. do 30. juna, a selekcija Srbije nalazi se u grupi "C" sa Letonijom, Velikom Britanijom i domaćinom Francuskom.


Premijerni meč na šampionatu izabranice selektorke Marine Maljković odigraće 15. juna protiv selekcije Velike Britanije od 12 časova i 30 minuta.

Ne propustite