Preko umora i protiv bola (19.00)

Autor: Miloš Marković
utorak 28.05.2013.
13:45
Izvor: Sportske.net

Iscrpljeni dugom sezonom koja je iza njih, košarkaši Partizana polufinalnu plej-of seriju započinju večeras protiv silno motivisanih, ali ništa manje umornih, košarkaša Vojvodine.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Lider na tabeli regularnog dela domaćeg takmičenja za protivnika u plej-ofu ima četvrtoplasiranu ekipu Vojvodine.

Iako se u javnosti provlači mišljenje da Partizan igra 'već dobijeno', trener crno-belog tima poziva na oprez.

Plej-of je novo takmičenje i igramo protiv protivnika koji je pokazao visok stepen kvaliteta. Oni su ispunili sve svoje rezultatske ambicije i dolaze rasterećeni, ali sigurno i motivisani da nastrave sa iznenađenjima", rekao je Vujošević.

Vujošević ističe i podvlači visok stepen obazrivosti i koncentracije koji zahteva od svojih igrača.

„Vojvodina je u poslednjih šest utakmica su tri važne dobili u gostima dok su tri izgubili kod kuće. Tako da se podvlači i ta opasnost. Voleo bih da publika bude maksimalno svesna važnosti i značaja utakmice, da Pionir bude pun, i da nam pomognu u maksimalnoj opreznosti i koncentraciji", kazao je trener Partizana koji sa optimizmom ide protiv umora i bola.

„Nismo mi ništa više umorni, i fizički i emotivno, od bilo kog drugog. Mi biramo igrače koji idu preko umora i bola i te dve stvari sigurno neće umanjiti njihovu motivisanost", rekao je Vujošević.

Njegov kolega na klupi novosadskog tima poručuje da je svetan težine zadatka, ne želi da preti Partizanu, ali poručuje da u plej-of ulazi apsolutno rasterećen.

„Partizan je najbolja ekipa Superlige. Iz utakmice u utakmicu podižu formu, očekuju plasman u finale. Mi smo rasterećeni, svoje smo uradili u ovoj sezoni, sve preko bi bio veliki uspeh.“

„Idemo da se nadigravamo, da parket pokaže koliko možemo.“, rekao je Siniša Matić, trener Vojvodine.

Prva utakmica polufinalne serije između Partizana i Vojvodine igra se u hali 'Pionir' od 19 sati.


Ne propustite