Preminuo Dragan Miranović, saučešće izjavili Pizaro, Valensija...

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.03.2012.
17:42
Izvor: Sportske.net, fkspartakzlatiborvoda.com, Novosti.rs

Bivši trener Spartaka iz Subotice Dragan Miranović preminuo je juče u Ekvadoru, gde je u poslednje vreme radio kao tehnički direktor tamošnjeg Olmeda. Izrazi saučešća stigli i od svetskih fudbalskih zvezda poput Antonija Valensije, Klaudija Pizara...

fkspartakzlatiborvoda.com
fkspartakzlatiborvoda.com

Povezane vesti

Fudbalsku javnost danas je potresla vest o iznenadnoj smrti poznatog srpskog trenera Dragana Miranovića, koji je u 56. godini života preminuo u Ekvadoru, od posledica srčanog udara.

Rođen u Feketiću, igračku karijeru gradio je u Vojvodini i Spartaku za koji je odigrao oko 200 mečeva i postigao 43 gola.

Kao trener je zatim uspešno vodio nekoliko klubova u Ekvadoru, Peruu, Boliviji i Kolumbiji i u Južnoj Americi se zadržao pune 22 godine. Imao je nedavno kratak ''izlet'' u svoj Spartak, a zatim se ponovo vratio u Ekvador.

Poslednjih meseci radio je kao tehnički direktor Olmeda, kluba u kome se najduže zadržao.

O rezultatima rada Dragana Miranovića u Južnoj Americi najbolje govore i izrazi saučešća, koji su njegovoj porodici stigli od takvih zvezda kao što su Antonio Valensija iz Mančester junajteda ili Klaudio Pizaro iz Verdera koji su ga isticali kao jednog od najznačajnijih trenera u vreme kada su počinjali karijeru.

''Mnogo sam tužan zbog vesti da je preminuo Dragan Miranović. Saučešće njegovoj porodici, ovo je tužan dan za fudbal'', napisao je Antonio Valensija.

Ne propustite