Primera - Atletiko 180 minuta od titule!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 27.04.2014.
18:50
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su Valensiju u okviru 35. kola Primere pa ih od zvanja prvaka Španije dele još dve pobede na tri preostala susreta.

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Izabranici Dijega Simeonea ostvarili su u subotu 28. pobedu u Primeri čime su došli na dva koraka od titule.

Atletiko je kao gost savladao Valensiju rezultatom 0:1 (0:1) a minimalac "Jorgandžija" ne oslikava pravo stanje stvari na terenu "Mestalje".

Gol pogledajte OVDE!

Madriđani su morali do ubedljivije pobede ali je golman Valensije najzaslužniji što gosti nisu napustili "Mestalju" sa makar tri data gola.

Pored pobedonosnog gola koji je u 43. minutu susreta postigao Raul Garsija, nakon greške Valensijinog čuvara mreže, Atletiko je imao još nekoliko sjajnih prilika da ubedljivije slavi na teškom gostovanju.

Najbolje je propustio Dijego Košta na startu i u završnici drugog dela igre, kada je u dva navrata sam izlazi pred golmana Valensije, ali je oba puta Guaita bio uspešniji i osujetio pokušaje naturalizovanog Španca.

U poslednjim trenucima susreta Atletiko je ostao sa desetoricom na terenu nakon što je sudija Undijano Maljenko pokazao direktan crveni karton Huan Franu zbog pogibeljnog starta nad protivničkim igračem.

Nakon današnje pobede, Atletiko je zadržao lidersku poziciju na tabeli sa šest bodova prednosti u odnosu na Real Madrid i sedam u odnosu na trećeplasiranu Barselonu. I Real, i Barselona imaju po utakmicu manje od "Jorgandžija".

Ukoliko Atleti budu slavili na naredne dve utakmice, a to su dueli sa Levanteom u Valensiji i Malagom u Madridu, titula će posle 18 godina pauze ponovo završiti na "Visente Kalederonu".

Naime, ukoliko izabranici Dijega Simeonea osvoje još šest bodova, čak i da Real i Barselona isprate korak Atletika, "Jorgandžije" će kolo pre kraja imati minimum tri boda više od Kraljevskog kluba i četiri od Barse čime bi overili titulu pre gostovanja Kataloncima na "Nou Kampu".

Ne propustite