Primera - Barsin dah na vratu Real Madrida!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 02.03.2014.
22:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Barselone iskoristili su remi Atletika i Reala i dospeli na drugu poziciju na tabeli sa samo bodom zaostatka za ekipom Karla Anćelotija. Katalonci su bez veće muke stigli do ubedljivog trijumfa nad Almerijom.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Mečevima u Sevilji, Madridu i Barseloni "spuštena je zavesa" na 26. kolo španske Primere pobede na tri poslednja susreta slavili su domaći timovi.

Sevilja je na "Sančez Pishuanu" slavila važnu pobedu nad Real Sosijedadom, a junak pobede domaćeg tima bio je Gameiro koji je pogodio protivničku mrežu u 77. minutu meča i tako postavio konačan rezultat od 1:0 (0:0).

Gameirov pogodak pogledajte OVDE!

Ekipa Sevilje vezala je tako drugi trijumf kojim je smanjila prednost današnjeg rivala na pet bodova u trci za mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Centralni događaj kola bio je madridski derbi koji je završen podelom plena a Barselona je na najbolji mogući način iskoristila remi Atletika i Reala.

Katalonski sastav savladao je Almeriju na "Nou Kampu" rezultatom 4:1 (2:1) iako je bilo mnogo prilika da ekipa Tate Martina slavi mnogo ubedljivije.

Golove pogledajte OVDE!

Almeriju je načeo Aleksis Sančez golom u devetom minutu a drugi pogodak za Barsu bio je (remek)delo Lionela Mesija u 24. minutu iz slobodnog udarca.

Gosti su do počasnog pogotka stigli samo tri minuta nakon Mesijevog pogotka i to zahvaljujući lošoj proceni Viktora Valdesa koji je krenuo na loptu a potom stao.

Premišljanje španskog golmana sjajno je iskoristio Truhiljo koji je glavom poslao loptu iza leđa Barseloninog čuvara mreže.

U nastavku susreta Barselona je stvorila više dobrih prilika da prelomi meč ali je pogodak za overu tri boda u duelu sa Almerijom postigao Karles Pujol tek u 83. minutu.

Bio je to prvi gol defanzivca u tekućoj sezoni a zahvalnost duguje Lionelu Mesiju koji je nakon kornera glavom pogodio prečku od koje se lopta odbila na nogu usamljenom "trši".

Tačku na ubedljiv i očekivan trijumf Barselone stavio je Ćavi u 89. minutu, preciznim udarcem sa distance za koji golman Esteban nije imao rešenje.

Barselona je tako "preskočila" Atletiko Madrid na tabeli i prišla vodećem Real Madridu na samo bod zaostatka.

Na poslednjem susretu 26. kola španse Primere Rajo Valjekano je savladao Valensiju rezultatom 1:0 (0:0) čime je uhvatio priključak sa Valjadolidom i ostatkom ekipa koje se bore za opstanak a trenutno se nalaze van zone ispadanja.

Ne propustite