Primera - Odluka na "Kamp Nou"!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.05.2014.
20:50
Izvor: Sportske.net

Drama pretposlednjeg kola španske Primere nije nam dala odgovor na pitanje ko će biti novi šampion, usled remija Atletika i Barse, pa će ta dva kluba na "Kamp Nou" u direktnom duelu odlučivati o tituli.

Beta/AP Photo/Gabriel Pecot
Beta/AP Photo/Gabriel Pecot

Povezane vesti

Utakmicama pretposlednjeg kola Primere još jednom je dokazano da je španski fudbalski šampionat bio najinteresantniji u prethodnih deset meseci.

Tri kluba do nedelje veče vodila su borbu za trofej a posle 37. kola knjiga je spala na dva slova pošto je Real Madrid doživeo poraz u Vigu.

Izabranici Karla Anćelotija poraženi su na gostovanju Selti rezultatom 2:0 (1:0) i tako ostali bez šansi da se domognu titule jer kolo pre kraja zaostaju 5 bodova za vodećim Atletikom iz Madrida.


Golove pogledajte OVDE!

Kraljevski klub nastupio je u kombinovanom sastavu, što zbog povreda prvotimaca, što zbog činjenice da je Anćeloti neke od najboljih igrača želeo da poštedi napora pred finale Lige šampiona.

U takvoj konstelaciji stvari Real nije bio kadar da izbori trijumf u Vigu a greške Serhija Ramosa i Ćabija Alonsa donele su domaćima oba gola. Oba gola za Seltu postigao je Čarls Dijaz u 43. i 63. minutu utakmice.

Kod prvog pogotka Čarls je iskoristio indolentnost Serhija Ramosa, oduzeo mu loptu, a potom zaobišao Dijega Lopeza i poslao loptu u mrežu. Kod drugog gola Alonso je želeo da vrati loptu svoj golmanu ali je Čarls dobro pratio akciju, presekao taj pas, i zapečatio sudbinu Real Madrida koji na poslednja tri meča u Primeri ne zna za pobedu.

Najinteresantnija utakmica 37. kola, računajući samo mečeve timova koji se bore za titulu, gledana je na "Visente Kalederonu" gde je Atletiko Madrid ugostio Malagu i propustio priliku da već večeras overi tutulu imajući u vidu da je Barselona odigrala nerešeno protiv Elćea.

Finalista Lige šampiona mnogo je više želeo pobedu ali je utakmica završena nerešenim rezultatom 1:1 (0:0) čime je završni čin borbe za trofej prolongiran za sedam dana.

Golove pogledajte OVDE!

"Jorgandžije" su u prvom poluvremenu imale nekoliko kvalitetnih prilika, od kojih najbolju u 11. minutu kada je David Vilja pogodio prečku u situaciji kada se našao "1 na 1" sa golmanom Malage Vilijem Kabaljerom.

U nastavku utakmice domaći sastav nastavio je da pritiska goste ali je u 65. minutu usledio "hladan tuš" za navijače na "Kalderonu". Dubinska lopta defanzivca Malage prevarila je kompletnu odbranu Atletika uključujući i istrčalog Kurtou pa je Garsija glavom pogodio mrežu i doveo goste u prednost.

Garsijin pogodak označio je početak opsade gola Vilija Kabaljera a domaći nisu dugo čekali na izjednačenje. Posle dve sjajne intervencije Kabaljera posle udaraca Dijega i Vilje usledio je korner u 74. minutu i pogodak Tobija Aldervirlda.

Bio je to prvi gol Belgijanca u tekućoj sezoni ali sigurno jedan od najvažnijih u dosadašnjem toku karijere, jer je njime dao nadu svojim saigračima da do kraja mogu do potpunog preokreta i pobede koja bi im donela šampionski trofej.

Inicijativa koju je Atletiko imao nije rezultirala toliko željenim pogotkom pa je Melaga sa desetoricom, zbog isključenja Anhelerija u 88. minutu, uspela da se odbrani i tako da Barseloni priliku da u poslednjem kolu osvoji titulu.

Kako je prethodno već rečeno, Barselona je odigrala nerešeno, bez golova, na gostovanju Elćeu čime je dala šansu Atletiku da već danas osvoji titulu, ali je rezultat sa "Kalderona" ostavio aktuelnog prvaka u igri.


Barselona je još jednom razočarala u toku sezone na izmaku ali će i pored bledog izdanja na gostovanju Elćeu imati priliku da pobedom u poslednjem kolu preskoči Atletiko Madrid i odbrani titulu.

Dakle, međusobni duel Barselone i Atletiko Madrida odlučivaće i tome ko će biti šampion Španije za sezonu 2013/2014.

Podsećamo da se utakmica igra na "Kamp Nou" i da će Barselona osvojiti titulu u slučaju da slavi, dok će Atletiku biti dovoljan i remi za veliko slavlje.

Kada su mečevi timova iz donjeg doma u pitanju, današnji rezultati nisu nam dali odgovor na pitanje koja će se dva tima priključiti Betisu u Segundi. Valjadolid i Osasuna za sada su glavni pretendenti za ispadanje iz lige ali će i borba za opstanak trajati do poslednjeg minuta utakmica poslednjeg kola Primere.

Ne propustite