Profi Šaponjić!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.05.2014.
17:17
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Drugi najmlađi debitant u istoriji FK Partizan potpisao je u petak profesionalni ugovor sa vicešampionom Srbije.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan krenuo je u sklapanje tima za narednu sezonu samo dva dana nakon zvaničnog "spuštanja zavese" na fudbalski šampionat u Srbiji.

Prvo "pojačanje" vicešampiona Srbije biće Ivan Šaponjić, kadetski reprezentativac Srbije, koji je u petak stavio potpis na prvi profesionalni ugovor sa crno-belima u trajanju od tri godine.

"Presrećan sam, ostvarenje dečačkog sna. Veliki korak za mene" bile su prve reči talentovanog golgetera Ivana Šaponjića.

Kadetski reprezentativac Srbije rođen je 2. avgusta 1997. godine u Novoj Varoši a pre šest i po godina stigao je u Humsku.

"Pre šest i po godina sam iz rodne Nove Varoši došao u Humsku. Počeo sam karijeru u Zlataru, kod trenera Predraga Kovačevića, nastavio u Slobodi iz Užica, u Partizanu mnogo naučio od Vanje Radinovića, Igora Spasića i naročito Nikice Klinčarskog, kome dugujem veliku zahvalnost" ističe Šaponjić.

Novopečeni profesionalac debitovao je za Partizan u jesenjem delu minule sezone kada je zvanično postao drugi najmlađi debitant kluba iz Humske. Mlađi od Ivana Šaponjića, u trenutku debija za prvi tim, bio je samo Nenad Marinković.

"Odmah po ulasku u igru imao sam šansu i nažalost promašio. Sećam se, drmala me je trema, iako nije bilo navijača. Odlično sam prihvaćen od starijih saigrača, zadovoljstvo je biti uz iskusne Sašu Ilića i Danka Lazovića. Stalno me savetuju i podržavaju da budem još bolji" priseća se Šaponjić debija za prvi tim.

Profi ugovor koji je Ivan Šaponjić danas potpisao sa Partizanom u FS Beograda, samo je novi dokaz da crno-beli nastavljaju po ustaljenoj praksi promovisanja kadrova iz svoje omladinske škole koja je zvanično druga najbolja u Evropi, odmah iza slavne Ajaksove akademije.

Budući golgeter crno-belih, a nadamo se i reprezentacije Srbije, zadužio je dres sa brojem 33.

Ne propustite