Proključao Vezuv, Napoli srušio šampiona!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 30.03.2014.
22:45
Izvor: Sportske.net

Juventus poražen na "San Paolu", Kaljehon i Martens naneli šampionu tek drugi poraz u sezoni. Napoli bolji rival, sasvim zasluženo osvojio bodove.

Beta/AP Photo/Salvatore Laporta
Beta/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

Napoli je bio bolji rival u prvom poluvremenu.

Imali su nekoliko sjajnih prilika, ali je Bufon bio gotovo nesavladiv. Najbolji golman Italije je u par navrata spasao sigurne golove posle šansi Kaljehona i Hamšika. Juve sem jedno pokušaja Lihštajnera nije učinio ništa, igrali su loše, a kažnjeni su u finišu prvog dela.

Čini se da je gol Napolija bio iz ofsajda, Kaljehon se našao ispred Asamoe i matirao Bufona, pa je domaćin sa minimalnom prednošću otišao na odmor.

U nastavku pritisak šampiona, ali bez efekta, pokušavali su da stignu do izjednačenja ali nisu napravili nijednu izglednu priliku za gol.

Napoli je to kaznio, sevnula je kontra desetak minuta pre kraja, Martens koji je tek ušao u igru je pogodio sjajno malu mrežu gola Bufona i dotukao goste iz Torina.

Ovo je tek drugi poraz Juventusa u sezoni, i prvi meč u šampionatu u kome nije postigao gol.

Sada Juve ima prednost nad Romom od 11 bodova i meč više. Rimljani igraju sa Parmom zaostalu utakmicu u utorak, razlika bi mogla da bude osam koraka, a Juventus do kraja sezone gostuje u Rimu. Ipak, teško je verovati da bi do kraja mogao da dođe u poziciju da strepi za odbranu titule.

Napoli je pobedom praktično rešio sve oko trećeg mesta, u najgorem slučaju će u kvalifikacije za Ligu šampiona, a pokušaće da stignu Rimljane na drugoj poziciji do kraja šampionata.

Golove iz Napulja možete videti ovde.

Ovo 31. kolo zatvaraju sutra Udineze i Katanija, odnosno Livorno i Inter.


Ne propustite