Proradio tandem Van Persi - Runi!

Autor: Boban Filipović
subota 22.02.2014.
20:20
Izvor: Sportske.net

Golovima dvojice najboljih napadača, Mančester Junajted trijumfovao u gostima kod Kristal Palasa i tako prekinuo seriju od tri prvenstvena meča bez pobede.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

'Selharst Park' u Londonu, dom navijača Kristal Palasa je u istoriji Premijer lige ostao upamćen po kung-fu udarcu Erika Kantone, tako da svako gostovanje 'Đavola' privlači dosta medijske pažnje.

Kristal Palas se preporodio kada je menadžersko kormilo preuzeo Toni Pjulis, ali danas njegovi puleni nisu imali šanse protiv aktuelnog šampiona.

Gosti su od starta bilo bolji rival, imali više od igre, a prvu veliku priliku imao je kapiten Nemanja Vidić u 28. minutu nakon prekida. Lopta odlazi u gol aut.

Do poluvremena beležimo dobre pokušaje Felainija i Runija, ali mreža ostaje netaknuta te se na odmor odlazi rezultatom 0:0.

I u nastavku se nastavlja dominacija Junajteda, ona je posebno izražena kroz posed lopte, a gosti konačno do prednosti stižu nakon penala iz 62. minuta. Siguran egzekutor bio je Robin Van Persi.

Šest minuta kasnije, Palas uzvraća, Kameron Žerom dobro šutira, ali je De Hea na visini zadatka.

Već u sledećem napadu, gosti dupliraju prednost, stralac je Vejn Runi kome je ovo bio prvi šut u okvir protivničkog gola - 0:2.

Nedugo potom, Van Persi je sjano sebi stvorio šansu, ali promene nema.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, rezultat je ostao 2:0, pomenimo da je Nemanja Vidić sa kapitenskom trakom na ruci svih 90. minuta proveo na terenu i zaradio žuti karton.

Golove pogledajte OVDE.



Ne propustite