Protiv Zvezde ''oklop'' ne pomaže!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.02.2014.
15:49
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali i poslednji kontrolni meč uoči starta prolećnog dela sezone i upisali novi trijumf.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Rival crveno-belima bila je ekipa Smedereva, meč je odigran na Marakani, a tokom 90 minuta Zvezda je ponovila ono što je prikazivala i na pripremama u Sloveniji.

Epilog - nova ubedljiva pobeda, ovog puta rezultatom 4:1
.

Crvena zvezda je meč započela u sledećem sastavu: Bajković, Petković, Krneta, Kelhar, Nenadić, Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik, Mrđa i Dauda.

Od samog starta utakmice, napadački tandem Mrđa - Dauda delovao je ubojito. Dauda je već u prvom napadu imao sjajnu priliku, ali je stativa spasila Smederevce.

Ipak, već u četvrtom minutu Dragan Mrđa dovodi Zvezdu u vođstvo. Lepo je primio loptu na grudi, a onda ušao u peterac i zatresao mrežu - 1:0.

I posle vodećeg gola crveno-beli imaju inicijativu, Dauda je u 17. minutu imao novu priliku, ali ponovo nije bio uspešan u završnici.

Četiri minuta kasnije, Dauda se iskupio asistencijom za kapitena Milijaša, koji preciznim udarcem duplira prednost svog tima - 2:0. Velike zasluge za ovaj gol idu i Marku Petkoviću, koji je prošao po desnoj strani i odlično centrirao

Ono što trenera Stojanovića može pomalo da brine jeste činjenica da je Miloš Ninković zbog povrede napustio teren u 38. minutu, kada ga je zamenio Lazović.

Dva minuta kasnije, Smederevci pronalaze prvu pukotinu u odbrani Zvezde i preko Stojanovića smanjuju na 2:1.

Ovim rezultatom ušlo se u drugo poluvreme, a Zvezda je uspela da pobedu učini znatno ubedljivijom.

Posle nekoliko propuštenih prilike Mrđe i (ponovo) Daude, u 72. minutu Nejc Pečnik je krunisao lepu akciju Lazovića i Kasalice - 3:1.

Konačan rezultat postavljen je u 84. minutu, a strelac je na asistenciju bio Đorđe Rakić, kome je ovo prvi gol posle oporavka od povrede i tokom proleća predstavljaće svakako još jedan kvalitetan izbor treneru Stojanoviću u napadačkim redovima.


Ne propustite