Raća: ''Setite se Zagreba 1999.''

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.03.2013.
15:51
Izvor: Sportske.net

Izjave koje se pred velike utakmice kao po šablonu ponavljaju kod nas, poput onih da se ''ne sme primiti gol u prvih 15-20 minuta'' i slične, opovrgao je reprezentativac Srbije Radosav Petrović, navodeći primer upravo duela između Hrvatske i Jugoslavije i

screenshot: fss.rs
screenshot: fss.rs

Povezane vesti

Još dva dana ostalo je do utakmice u Zagrebu, a reprezentativac Srbije Radosav Petrović izneo je zanimljiva razmišljanja pred ključnu utakmicu našeg nacionalnog tima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu. 

On priznaje da ga atmosfera pomalo podseća i na derbije protiv Crvene zvezde dok je igrao u Partizanu, ali i naglašava da u tome i jeste draž fudbala.

Ali, dok mnogi ovih dana koriste dobro poznate klišee u najavama utakmica, kako bi naš tim trebalo da izdrži prvih dvadesetak minuta, a onda bi, kao, sve bilo mnogo lakše, Petrović razmišlja na znatno drugačiji način, argumentujući svoje razmišljanje i konkretnim primerom, baš iz Zagreba i sa Maksimira.

''Svi se sećate utakmice u Zagrebu iz 1999. podine. Prvi cilj bio je samo da ne primimo rani gol, a upravo to nam se dogodilo. I? Za pet minuta okrenuli smo rezultat u svoju korist.

U pauzi je zadatak bio da se ne dozvoli izjednačenje u prvih 15 minuta nastavka, a baš to se dogodilo.

I
? Kad su svi pomislili da će se teško izdržati sa desetoricom igrača na terenu, momci na terenu su ih demantovali i ostvarili veliki uspeh plasmanom na EURO 2000.


Tako
da ni ovaj put ne mislim da bi rani gol značio i konačan uspeh bilo kom timu
'', zaključio je Petrović.

Ne propustite