Racionalizacija?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 12.07.2012.
08:57
Izvor: Sportske.net, Sport

Zvezda smanjuje troškove, slede otpuštanja unutar kluba, kresanje plata igračima, ali i okretanje mlađim kategorijama. Prodaja ovog leta nije završena, čekaju se ponude za nekoliko igrača.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Jedini način da Zvezda funkcioniše je da se smanje troškovi. Na "Marakani" su, za razliku od srpske države, izgleda to shvatili.

Naime, u narednom periodu će uslediti racionalizacija, a otkaze ili proglašavanje za tehnološki višak može da očekuje pedesetak zaposlenih. To će biti samo prvi korak, a osim administracije, štedeće se na platama igrača.

Primanja će biti smanjena, plan je da najplaćeniji igrači imaju mesečna primanja oko 15 000 evra, odnosno manje od 200 000 godišnje. U budućnosti će klub pokušati da što manje kupuje fudbalere, pogotovo strance i da napravi tim od svoje dece.

Ovakve mere zvuče kao dobar polaz, videćemo koliko će klub istrajati u svemu tome. Budžet bi trebalo da bude oko 8 miliona evra, polovina novca je obezbeđena novim ugovorom sa "Gaspromom", još par sponzora i prodaja igrača bi trebalo da zakrpe budžet.

Što se hitnih mera tiče, jasno je da će Zvezda morati do kraja leta da proda još par igrača, na "Marakani" i dalje čekaju ponude za Kadua, Bajkovića i Mikića.

Dimitrijević je sada izgleda u planovima Prosinečkog, a tek ako klub napravi profit transferima može se očekivati eventualno angažovanje još nekih pojačanja, verovatno na mestu ofanzivnog veznog, ili špica.

Ne propustite