Rad - Došlo vreme za nove pobede...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.11.2012.
20:01
Izvor: Sportske.net, fcrad.co.rs

Uoči serije od tri utakmice na svom terenu, dve u prvenstvu i jedne u Kupu, u banjičkom superligašu uvereni da će kriza rezultata postati prošlost i da će već od meča sa Hajdukom narednog vikenda Rad ući u novu seriju pobeda.

fcrad.co.rs
fcrad.co.rs

Povezane vesti

Najavljujući subotnju prvenstvenu utakmicu protiv Hajduka na Banjici, trener Rada Marko Nikolić ponovio je svoj stav da je njegova ekipa trenutno u krizi rezultata, ali ne i krizi igre.

Nikolić smatra da njegov tim u pojedinim utakmicama nije imao ni sreće, ali veruje da je, uz maksimalno zalaganje celog tima, konačno došlo vreme za prekid loše rezultatske serije.

"Sve ono što smo radili od jula, kada su počele pripreme do sada, praktično je stalo u ovih 7 dana. Učinak u ovom periodu će opredeliti naš učinak na polusezoni, kao i plasman u Kupu gde smo stigli do četvrfinala.

Prva prepreka na putu izlaska iz rezultatske krize je kulski Hajduk. Potenciram rezultatske krize, ali ne i igre. Sreća nas je malo napustila, a u nekim momentima je nismo ni zaslužili i mislim da je došao trenutak da poboljšamo učinak.

Dolazi Hajduk, tim koji je možda i nesrećniji tim od nas, jer su gubili već dobijene mečeve. Podigli smo nivo mobilnosti na najviši mogući nivo. Igrači treniraju na jako dobar način i daju izuzetnu energiju na svakom treningu.

I dalje su jako motivisani i ono što mogu da obećam da nećemo prestati da se borimo i da verujemo u sebe. Davaćemo i dalje svoj maksimum i učiniti sve da stignemo do pobede. To je obećanje koje upućujem javnosti i publici.

Očekujem pravi domaćinski ambijent i da će publika prepoznati momenat i stati uz ovaj mladi tim. Nećemo prestati da radimo svoj posao sa puno energije i požrtvovanaja. Nadam se da ćemo zaslužiti i kvalitetom neophodnu dozu sreće da stignemo do preko preko nam potrebne pobede"
, izjavio je Nikolić na konferenciji za novinare.

Jedan od aduta u ofanzivnoj liniji tima je svakako Milan Pršo, koji obećava maksimalno požrtvovanje na terenu kako bi se došlo do pobede nad Kuljanima.

"Očekuje nas težak meč. Hajduk igra moderno prema napred, poput nas. Iako smo imali rezultatsku krizu, dobre igre su iza nas. Izostao je takmičarski deo. Bitno je da u subotu, od početka budemo na maksimumu i ne sumnjam u pozitivan ishod ovog meča”, rekao je jedan od perjanica tima u aktuelnom šampionatu, Milan Pršo.

Ne propustite