Rad – Mladost u prvom planu!

Autor: Miloš Marković
petak 31.05.2013.
17:37
Izvor: Sportske.net

Iako je sezona u Jelen Super ligi završena, fudbalski klub Rad će zavesu na proleće spustiti u subotu. Pred zvanični kraj sezone, trener Nikolić izneo je ocenu sezone koja je iza banjičkog superligaša.

fcrad.co.rs
fcrad.co.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Rad u subotu igra utakmicu protiv mlade selekcije Srbije, utakmicu kojom će se i zvanično staviti tačka na sezonu za 'građevinare'.

Rad je u Jelen Super ligi ostvario 7. mesto na tabeli, mlada generacija 'građevinara' najavila je svetlu budućnost.

Upravo je taj aspekt mladosti ono što najviše raduje trenera Nikolića.

„Završena sezona se može oceniti uspešnom, jer smo afirmisali mlade igrače ponikle na u našoj bazi, našoj omladinskoj školi koji su odgovorili izazovima Super lige i najavili još veće domete . Do završnice Kupa smo bili ozbiljni kandidati za plasman u kvalifikacije za evropsko klupsko takmičenje i od ovog tima se tek mogu očekivati pravi rezultati.“, rekao je Nikolić kome je ugovor sa Radom istekao.

Ipak, on se ne opterećuje novim ugovorom, tvrdi da je sistem Rada na Banjici nebrojeno puta do sada potvrdio sistemsko funkcionisanje.

„Visok plasman i pobede protiv Partizana i Vojvodine su garancija sistema rada na Banjici i to je velika vrednost kluba. Što se tiče igtračkog kadra , svaki prelazni rok dovodi do neminovne fluktuacije u igračkom kadru, ali već od ponedeljka ćemo praviti planove po tom pitanju. Ja sam preko 2 decenije u klubu na najrazličitijim funkcijama i sa kludima u klubu i oko njega veća imam prijateljski odnos i lako ćemo postići dogovor. Naravno da i sam imam lične ambicije i ukoliko se pojavi prava ponuda koja će biti sveobuhvatno dobra da ću je razmotriti.“, ističe Nikolić.

Ekipa Rada nakon ove utakmice kreće na odmor, okupljanje je zakazano za prvi dan narednog meseca.

U prvoj nedelji jula radiće se u Beogradu, nakon čega se putuje na Taru, a nakon toga i u Sloveniju. Rad na pripremama i spremanje za novu sezonu će opet biti akcentovan kroz fokus na mladosti, koja predstavlja Radov ponos.

Kao još jedna potvrda tome je i skoro otvaranje Radovog kampa u Šapcu koji će trajati od 17. do 24. jula.


Ne propustite