Rad - Nikolić pojačava ritam, podrška Borjana

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.02.2013.
17:30
Izvor: Sportske.net, fcrad.co.rs

Fudbaleri Rada počeli su drugu fazu priprema u Antaliji, a trener Marko Nikolić pojačao je intenzitet treninga. U pauzi, ''Građevinare'' je posetio i njihov nekadašnji golman Milan Borjan.

fcrad.co.rs
fcrad.co.rs

Povezane vesti

Pripreme za prolećni deo sezone ušle su u fazu kada treba raditi na taktičkim finesama, odnosno ''brušenju forme''. Trener Rada Marko Nikolić uveliko radi na tome sa svojim timom, što se posebno moglo uočiti na prepodnevnom treningu u Antaliji.

''Uvežbavamo situacije za koje hoću da se dobro memorišu kako bi se primenile na utakmici kada se očekuje brza odluka i reakcija. Zato je važno da se svaka vežba odradi pravilno i prema zahtevima'',
istakao je Nikolić.

Ipak, ovih dana Nikolić ima i određenih kadrovskih problema.

Golman Filip Kljajić je imao povišenu temperaturu prethodnih dana, a Nenad Mihajlović i novajlija Miroljub Pešić su imali problem sa zglobom pa su radili odvojeno od ekipe pod nadzorom kondicionog trenera Gorana Basare.

Na žalost, pri kraju treninga u igri na dva gola, među rekovalescente se preselio i Stefan Dimić, koji se do momenta povrede nametnuo kao jedan od najboljih na terenu. Dimić će najverovatnije morati put Beograda kako bi se utvrdio stepen povrede...

''Još uvek ne možemo dati preciznu težinu povrede. Prvi utisakne uliva optimizam, ali ćemo pružiti  neophodnu medicinskupomoć igraču koji će morati da snimi nogu kako bi se primenilaadekvatna terapija i da se igrač vrati u trenažni proces'',istakao je medicinski tandem Rada, Zoran Rakić i ZdravkoMarinković.

Bez obzira na ove probleme, atmosferu je popravila posetanekadašnjeg golmana ''Građevinara'' Milana Borjana, kojisada brani boje turskog Sivasa, i to veoma uspešno, što je pokazaoi meč protiv Fenerbahčea, koji je Sivas dobio sa 2:1. 

I pored obaveza u svom klubu, našao je vremena da pruži podrškunekadašnjim saigračima.

''Rad ne bih tretirao kao nekadašnji, već kao moj klub! Da nijebilo Rada i trenera Milana Stojkovića, sigurno se ne bih izgradiokao golman koji je zabeležio 9 nastupa za selekcijuKanade. 

Mladim golmanima Rada preporučujem da slede njegove instrukcijei da uz maksimalno angažovanje budu maksimalno skoncentrisani.Zapazivši neosporan talenat sve trojice smatram da mogu mnogopostići, a moju podršku će uvek imati kao i klub koji nosim usrcu... Napred Rad!'', poručuje Borjan. 

Rad, inače, sledeću proveru ima u utorak od 16:30h, a rival ječeška Jihlava. 

Ne propustite