Rad - Partizan 2:4 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.03.2014.
14:30
Izvor: Sportske.net

Drama na Vračaru! Partizan prokockao dva gola prednosti protiv ''Građevinara'', samo nekoliko minuta pošto je u igru ušao Ognjen Ožegović u ekipi domaćih. Ali, onda Brašanac vraća prednost Partizanu, da bi u poslednjim trenucima Škuletić postavio konačnih

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Partizan od samog starta utakmice ima inicijativu, ali prva opasnost viđena je pred golom crno-belih.

U petom minutu meča, Obradović je kiksnuo, pobegao mu je Srećković, ali ga je Vulićević stigao i u poslednjem trenutku sprečio šut ka golu.

Rasplamsava se borba, samo minut kasnije prva prilika za Partizan, kada je Malbašić šutirao iskosa sa leve strane, golman Danilović je već bio savladan, ali je Kolunija intervenisao na gol liniji. U nastavku akcije pokušao je i Lazović, ali nije bio precizan.

Ali u 11. minutu gol! Partizan vodi 1:0, Drinčić!

Nikola Drinčić je pre nedelju dana u Kragujevcu pokazao kakav udarac ima, a danas je na Vračaru to samo potvrdio! Slobodan udarac iznudili su crno-beli na oko 25 metara od gola domaćih, Drinčić je šutirao u svom stilu, uputio projektil i Danilović je nemoćan - 0:1!

Usledio je period nešto mirnije igre, a onda u 20. minutu još jedna odlična prilika za crno-bele, kada je Škuletić za trenutak zakasnio posle centaršuta Lazovića sa desne strane.

Posle još jednog perioda zatišja, domaći su pripretili preko Injca na isteku prvih pola sata igre. Partizan je uzvratio obećavajućom kontrom, ali završnica nije opravdala očekivanja.

U 35. minutu meč je nakratko prekinut zbog ''bakljade'' koju su priredili navijači Partizana.

U narednom periodu bez mnogo uzbuđenja, a onda u poslednjim trenucima prvog poluvremena još jedan gol - 0:2, Andrija Živković!

Pojačavali su crno-beli ritam kako se bližio kraj prvog poluvremena, u 45. minutu je Škuletić bio u još jednoj prilici, ali je suviše komplikovao u završnici, ali je odmah u sledećoj akciji asistirao mladom Andriji Živkoviću, koji odličnim udarcem levom nogom šalje loptu u mrežu - 0:2!

I drugo poluvreme počelo je inicijativom Partizana, ''Građevinari'' za sada ne deluju kao ekipa koja bi mogla do preokreta.

Nema većih prilika u nastavku meča, a od 60. minuta na terenu je i kapiten Partizana Saša Ilić, koji je zamenio Malbašića.

A u 65. minutu novi prekid koji su izazvali navijači Partizana, ovog puta jer je neko od njih pogodio pomoćnog arbitra. Ipak, meč je nastavljen posle par minuta.

U međuvremenu je trener Rada Aleksandar Janković u igru uveo Ognjena Ožegovića, a mladio napadač ''Građevinara'', koji je u Rad nedavno došao iz Crvene zvezde, koristi svoju prvu priliku u 73. minutu i vraća rezultatsku neizvesnost - 1:2!

Ali to nije sve - 2:2, Injac, 77. minut! Išla je akcija Rada po levoj strani, uslediio je centaršut ka Injcu, koji je umakao neopreznom Trajkoviću, izbio sam pred Lukača i zatresao mrežu - 2:2!

Kakva drama, kakva bura - 2:3! Brašanac - 80. minut! Veliki pritisak Partizana usledio je posle izjednačujućeg gola, rećali su se pokušaji ka golu Danilovića, na kraju posle odličnog pokušaja Luke, golman Rada odbija loptu do Brašanca, a ovaj iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu!

Onda verbalni, pa fizički duel Srđe Kneževića i Danka Lazovića, koji dobijaju crvene kartone! Knežević je uspeo da isprovocira Lazovića tokom proslave gola crno-belih, uneli su se zatim jedan drugom u lice, bilo je i udaranja, pa su crveni kartoni potpuno opravdani
.

Meč je nastavljen, ulazimo u sam finiš, a videćemo koliko će sudija produžiti ovaj duel.

Pet minuta nadoknade vremena će se igrati...

A tačku na ovaj meč stavio je Petar Škuletić, sjajnim golom za konačnih 2:4! Pravi projektil sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane!

Pobeda Partizana koji je prišao samo na bod zaostatka za Crvenom zvezdom
.

Rad: Danilović, Kolunija, Knežević, Srećković, Babić (Ožegović od 68.), Gnjatić, Raspopović (Stanojević od 64.), Injac, Radovojević (Mihajlović od 88.), Rodić, Knežević.

Partizan: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov (Stanković od 90.), Živković (Luka od 76.), Drinčić, Malbašić (Ilić od 60.), Brašanac, Lazović, Škuletić.

Ne propustite