Rad - Partizan (uživo)

Autor: Darko Mitrović
subota 31.03.2012.
15:59
Izvor: Sportske.net

Čak pet golova na Vračaru u prvom poluvremenu, od toga četiri u mreži ''Građevinara''. Ivanov otvorio seriju, nastavili Dijara i Babović, zatim Malbašić smanjio prednost crno-belih, da bi Dijara još jednim golom postavio i u finišu aktuelnih - 1:4.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Oporavljeni Volkov zauzeo je svoje mesto na poziciji levog beka, a Lazar Marković čeka priliku sa klupe, pošto su prednost dobili Dijara i Eduardo.

Pred nešto više od 3.000 gledalaca, Ivanov posle samo pet minuta igre postiže vodeći gol za Partizan - 0:1!

Prvi ozbiljniji napad Partizana doneo je rezultat. Započeo ga je upravo Ivanov, koji je krenuo napred i posle akcije Ilića i Eduarda sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora smestio loptu u donji levi ugao Danilovićevog gola.

Bugarski internacionalac je ovaj gol posvetio nedavno preminuloj majci, pokazujući majicu sa njenim likom, a navijači Partizana su ga pozdravili ovacijama.

Sedam minuta kasnije, ovacije je zaslužio i Lamin Dijara - 0:2! 

Odličan kontranapad Partizana, Dijara je primio loptu na sredini terena, odbrana ''Građevinara'' bila je razređena, golman Danilović je pokušao istrčavanjem van šesnaesterca da ispravi što se ispraviti može, ali Senegalac ga je elegantno zaobišao i zatresao mrežu.

U 17. minutu nova sjajna šansa za Partizan, imao ju je Babović, ali je Danilović sprečio treći gol crno-belih. Ponovo su u akcioji učestvovali Ilić i Eduardo...

Usledio je mirniji period igre, Partizan bez problema održava stečenu prednost. Rad je prvi put opasno pripretio u 25. minutu kada se Malbašić našao ispred Stojkovića, ali je više razmišljao da iznudi penal, nego da tu loptu uputi u mrežu.  
Kakav gol Babovića - 0:3!

Od 33. minuta Partizan ima tri gola prednosti. Ponovo su crno-beli izvršili pritisak, pokušao je Eduardo, pa Tomić, njihovi udarci su izblokirani, ali je onda lopta došla do Babovića, koji sa dvadesetak metara iskosa sa leve strane šalje ''projektil'' u Danilovićevu mrežu.

Još jedan lep gol videli smo u 36. minutu, ali na drugoj strani, Malbašić - 1:3!

Dosta prostora ostavili su crno-beli fudbaleru Rada, koji je sa oko 25 metara raspalio po lopti, Stojković ju je zakačio vrhovima prstiju, ali je ona završila u mreži - 1:3.

Nije to sve u prvom poluvremenu. Dijara - 1:4!

Posle prekršaja nad Tomićem, Aksentijević je uputio sjajan centaršut sa desne strane, a Dijara glavom šalje loptu u mrežu.

Počelo je drugo poluvreme, videćemo da li će se goleada nastaviti. U prvih desetak minuta nastavka meča, gledamo nešto ambiciozniji Rad, koji će pokušati da makar ublaži poraz. Za sada nema novih prilika za gol.

Trener domaćih Marko Nikolić je već do 65. minuta izvršio sve tri izmene, ali nema nagoveštaja ozbiljnijih pretnji pred Stojkovićevim golom.

Avram Grant reaguje uvođenjem Lazara Markovića  umesto Eduarda u 67. minutu. Mladi napadač Partizana imao je odličnu priliku da prekine golgeterski post u 72. minutu posle akcije sa odličnim Ivanovim, ali je, iskosa sa leve strane, loptu poslao pored gola.

Šest minuta kasnije najbolja prilika za Rad u drugom poluvremenu, ali je posle Lekovićevog kornera, golman Stojković zaustavio pokušaj Perovića sa četiri-pet metara od gola Partizana.

Nova izmena u Partizanu. Saša Marković je na terenu umesto kapitena Ilića. Poslednjih nekoliko minuta odigraće i Nikola Ninković umesto Dijare.  

Rad: Danilović, Pantić, Jovanović, Perović, Čaušić, Luka, Raspopović, Mitrović, Stanojević, Malbašić, Leković.  

Partizan: Stojković, Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov, Kamara, Tomić, Ilić, Babović, Dijara, Eduardo.

Ne propustite