Rad zatvorio vrata "Malom Čavi"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.04.2013.
14:28
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Nakon što je Arbitražna komisija FSS dodelila Milošu Dimitrijeviću status slobodnog igrača finansijer i predsednik Rada poručio je da "Mali Čava" ne treba ni da pomišlja na mogućnost da se vrati na "Banjicu" jer je svojim postupkom naneo štetu "Građevinar

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Miloš Dimitrijević juče je dobio slučaj pred Arbitražnom komisijom FSS pa je tako raskinuo saradnju sa Crvenom zvezdom a razlog za to su bile neisplaćene zarade.

Svojom odlukom nije samo razočarao čelnike Crvene zvezde koji su se nadali da će zaraditi na njemu, iako još uvek nisu platili Radu 300.000 evra za njegov transfer, već je i prvi čovek kluba sa Banjice poručio da nije očekivao ovakav postupak Dimitrijevića.

Ranko Stojić je u izjavi za "Mondo" priznao da je nagovarao Dimitrijevića da ne traži raskid saradnje jer će time naneti štetu i Radu, koji je trebalo da dobije 30 procenata od narednog transfera "Malog Čave", a pod uslovom da suma bude veća od 300.000 evra.

"Sve što znam, znam iz medija i samo znam da je Rad ostao bez zagarantovanog procenta od njegove naredne prodaje iz Crvene zvezde. A, vidim i da je Čavu i Zvezdu baš briga za to... Nema veze. Na neki način navikao sam da, nakon što nekome pomogneš i vratiš ga u život, on posle to zaboravi i razmišlja samo o sebi" kazao je Stojić.

On je Dimitrijevića 2010. godine vratio u Rad iz Grenobla i uspeo da ga srpskoj fudbalskoj javnosti promoviše kao neopravdano zaboravljenog igrača koji ima veliki potencijal.

Iako je u januaru postojala mogućnost da se Dimitrijević vrati u Rad, Stojić je priznao da nakon ovakvog postupanja vrata stadiona "Kralj Petar I" više nisu otvorena za "Malog Čavu".

"Postojala je ta ideja u januaru, ali sada i ubuduće ne postoji ni minimalna šansa da bilo ko iz Rada pozove Dimitrijevića da se vrati. S njim smo završili. Posle ovoga što je uradio, jednostavno ne želimo takvog igrača u klubu, koji razmišlja na takav način. Ono što ne želiš sebi, ne poželi ni drugima. Mogu da zamislim kako se osećaju ljudi iz Crvene zvezde posle ovakvog ishoda" istakao je Stojić.

Dimitrijević je svakako slobodan u izboru nove sredine pa ostaje da se vidi hoće li uhlebljenje tražiti u JSL ili će se odlučiti za inostranstvo.

Ne propustite