Radnički ''demonstrirao silu''!

Autor: Darko Mitrović
petak 08.02.2013.
20:18
Izvor: Sportske.net

Košarkaši kragujevačkog Radničkog bez ikakvih problema su izborili plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Pred blizu 3.000 gledalaca u ''Jezeru'', ekipa Metalca iz Valjeva samo u prvom poluvremenu je uspevala da se rezultatski održi u igri, ali ulasko

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Tokom prvog poluvremena, trener Radničkog Miroslav Nikolić pružio je priliku mladom plejmejkeru Nenadu Miljenoviću, koji je imao zavidnu minutažu i koji je u prve dve četvrtine u nekoliko navrata pokazao da odlično sarađuje sa Terikom Vajtom, Birčevićem, Emeningom.

Valjevci su tokom prvog poluvremena donekle i uspevali da održe rezultatsku ravnotežu, ali kako je meč odmicao kvalitet Kragujevčana je sve više dolazio do izražaja.

Prednost domaćeg tima sve više je rasla, pa se na poluvreme otišlo sa dvocifrenih 47:34.

U nastavku meča, Nikolić je konačno u igru uveo i najboljeg igrača Radničkog ove sezone Aleksandra Ćapina.

Kragujevčani su rutinski odrađivali posao, razlika je u poslednjoj deonici dostigla i tridfesetak poena u korist Radničkog, pa je Nikolićevom timu ostalo da uz što manje napora meč privede kraju i mirno sačeka ime rivala u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

To će biti bolji iz duela Crvene zvezde i Vojvodine, a ovaj meč počinje u 21 čas na istom mestu.

Radnički je po broju poena predvodio Danilo Mijatović sa 16, a Teriko Vajt je upisao 13. Kod gostiju, Kruščić i Balmazović upisali su po 11 poena.


Ne propustite