Radnički doveo i Jevtovića

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.08.2013.
15:05
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Trener kragujevačkog Radničkog nastavlja sa kompletiranjem igračkog kadra za narednu sezonu. Novo pojačanje stiglo iz užičke Slobode.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Dosadašnji krilni centar Slobode iz Užica Nikola Jevtović u naredne četiri godine nosiće dres kragujevačkog Radničkog.

Jevtović ima 23 godine, prošle sezone u Superligi odigrao je svih 14 mečeva i ostvario prosečni učinak od 9,9 poena (bacanja 68 odsto, dva poena 54 procenta), 4,3 skoka i 1,3 blokade za 25 minuta po utakmici. Visok je 208 cm, a u slučaju potrebe može da igra i na poziciji klasične ''petice''.

Posle potpisivanja ugovora sa Radničkim, Jevtović nije krio zadovoljstvo.

''Radnički je ekipa po meri mnogih mlađih igrača Srbije, a ja sam dobio svoje mesto. Radiću na tome da se uklopim u koncepciju trenera Nikolića.

Naredne četiri godine sam igrač Radničkog, što je odskočna daska u karijeri za svakog od nas koji ćemo braniti boje ovog kluba. Kragujevac svake godine "lansira" po dva-tri imena srpske košarke, nastojaću da se nađem među njima već u sezoni koja je pred nama''
, izjavio je Jevtović.

Oduševljen je i načinom rada na treninzima.

''Ovde se jako dobro i naporno trenira, oduševljen sam radom. Imamo sve uslove da se pokažemo kao ekipa, a verujem da će to doneti dobre rezultate u takmičenjima. Moja najveća prednost je dobro trčanje u tranziciji, tu ću nastojati da budem od ključne koristi ekipi. Uz to, skokovi su ono što mogu da pružim kako bih opravdao ukazano poverenje stručnog štaba'', zaključio je Jevtović.

Ne propustite