Radnički grabi ka vrhu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.02.2013.
20:44
Izvor: Sportske.net

Košarkaši kragujevačkog Radničkog upisali i četvrtu uzastopnu pobedu u ABA ligi, pa su im šanse za plasman na završni turnir iz kola u kolo sve izglednije.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

I bez povređenog centra Ratka Varde, ekipa Miroslava Nikolića nije imala većih problema da dođe do nove pobede u ABA ligi.

Na gostovanju u Novom Mestu, Radnički je u meču 20. kola regionalnog takmičenja ubedljivo savladao domaću Krku sa čak 77:52 i potvrdio evidentan uspon forme u poslednje vreme.

Domaći su bili ravnopravan rival tokom prvog poluvremena, imala je Krka i blagu prednost u većem delu druge četcvrtine, ali je u finišu Radnički uhvatio ritam i na poluvreme otišao vođstvom od pet poena razlike - 38:33.

Već na samom startu drugog poluvremena, Kragujevčani prave seriju 7:0, stižu do dvocifrene prednosti i do kraja nisu dozvoljavali domaćinu da uhvate priključak.

U poslednjih par minuta utakmice Radnički pravi seriju od 13:1 i na kraju stiže do veoma ubedljivih ''pluds 25'' - 77:52.

Do dvanaeste pobede u ABA ligi, Radnički je predvodio Teriko Vajt sa 17 poena, a Emening i Marković su upisali po 13. Kod domaćih, nešto bolji od ostalih bio je Lalič sa 13 poena.

Podsetimo, vodeća Igokea doživela je novi poraz, bodove iz Laktaša odnela je Cedevita, pa sada vrh tabele ABA lige izgleda ovako:

Igokea 15-5, C. zvezda 14-6, Partizan 13-7, Budućnost, Radnički i Cedevita 12-8...





Ne propustite