Radnički jednom nogom na F4!

Autor: Kragujevac.Sportske.net
subota 02.03.2013.
22:39
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca pobedili su Budućnost u Kragujevcu sa 78:63 i tako sebi otvorili prolaz ka završnom turniru.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

U utakmici 23. kola ABA lige u Kragujevcu snage su odmerili domaći Radnički i podgorička Budućnost. Meč je oigran pred prepunom dvoranom "Jezero".

Gostima na početku nije toliko smetala paklena atmosfera u "Jezeru" pa su prvi dosli do poena i poveli sa 2:0. Radnički drži priključak i u četvrtom minutu u dolazi do izjednačenja 7:7.

Trojkom Terika Vajta Radnički prviput dolazi do prednosti od 10:8. U tom trenutku se razigrao Vajt i pogodio je trojku uz dodatno bacanje za 14:10.
Radnički je uspeo da preko Ćapina napravi 6 poena prednosti, međutim na prvi time-out se otišlo sa 20:19 za domaće. Do kraja prve deonice Radnički ipak uspeva da napravi prednost i na pauzu ode sa 25:21.

Gosti bolje otvaraju drugu deonicu i sjajnim zakucavanjem Mihailovića smanjuju razliku. Sjajni ćapin održava prednost Radničkog u ovom periodu koji dolazi do 32:26. Trojka Borisova podigla je publiku na noge i stvorila paklenu atmosferu u "Jezeru".

Trojkom Stivena Markovića i polaganjem Mijatovića Radnički dolazi do najubedljivije prednosti od 39:26. Lee i Popović drže Budućnost u meču, 39:30. Do kraja prvog poluvremena Radnički uspeva da poveća prednost i na odmor ode sa velikih 42:32.

Početak drugog dela pripada gostima, sa jednim zicerom i jednom kontrom gosti se vraćaju na minus 4, 42:38. Emening vraća prednost Radničkom od 9 poena, ali sjajni Vitkovac drži Budućnost u igri.

Posle tehničke greške koju je načinio Vitkovac Radnički dolaz do vođstva od 14 razlike 54:40. Birčević trojkom pravi ogromnih plus 16 na 2 minuta do kraja treće četvrtine. Do kraja deonice sjajni Aleksandar ćapin pravi 20 poena prednosti za domaće, 62:42.

Gosti poslednju četvrtinu otvaraju sa serijom od 7:0, 62:49. Međutim, najzapaženiji kod Radničkog, Ćapin vraća ubedljivu prednost i na 5 minuta pre kraja domaći imaju vođstvo od 67:51.

Do kraja susreta Radnički, vođen sjajnom publikom, održavao prednost i pobedio sa 78:63.

Najefikasniji na susretu bio je Aleksandar Ćapin sa 23 poena, dok je Vajt upisao 20. Goste je predvodio Vitkovac sa 18.

Sudije: Muhović Dubravko CRO, Radović Sreten CRO, Jovović Alfred CRO.

Radički: Miljenović, Sinovec, Ćapin, Jović, Marković, Brzan Amaning, Birčević, Borisov, Krstović, Mijatović, White, Visser.

Budućnost: Mihailović, M.Popović, M.Milošević, S.Milošević, Mugoša, Lee, Vitkovac, Bunić, A.Popović, Ivanović, Nikolić, Bost.

Ne propustite