Radnički menja kapitena!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.11.2012.
23:50
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Posle pobede nad Cibonom u Zagrebu, trener Radničkog Miroslav Nikolić najavio je kaznu za Emeninga zbog neodgovorne igre i velikog broja prekršaja, a u ponedeljak se u ime kluba oglasio i predsednik Ivan Grujin, koji je otkrio i da je kažnjen i Stefan Jov

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Ponašanje pojedinih igrača Radničkog donekle je bacilo senku na činjenicu da Kragujevčani polako ulaze u formu, što su potvrdili i na teškom gostovanju Ciboni u Zagrebu.

Dva dana posle ove utakmice oglasio se predsednik kluba Ivan Grujin, koji je obavestio javnost da Stefan Jović nije više kapiten Radničkog zbog ''neprimerenog ponašanja u javnosti'' posle meča sa Cibonom. Osim oduzimanja kapitenske trake, Jovića čeka i novčana kazna.

''Uprava KK Radnički i ja lično oštro osuđujemo potpuno neprimereno ponašanje u javnosti Stefana Jovića nakon osmog kola ABA lige. Na današnjem treningu smo odlučili da mu oduzmemo kapitensku traku, a novog vođu ekipe imenovaćemo pre devetog kola Jadranske lige i gostovanja Širokog. Jović će biti i novčano sankcionisan, a ja se u ime svih članova Kluba izvinjavam našim vernim navijačima.

Svaki igrač, član stručnog štaba i uprave mora da ima osećaj pripadnosti Radničkom, da se sa poštovanjem odnosi prema grbu ovog kluba kako tokom takmičenja, na parketu i pored terena, tako i u javnosti, sve dok zastupa boje kragujevačke ekipe.

Ako tako nešto očekujemo od navijača, a očekujemo, onda i sopstvenim primerom moramo da pokazujemo privrženost Radničkom u svakom trenutku. Ovakvim povodom, nikakva drugačija odluka nije mogla da se donese u KK Radnički. I lično se izvinjavam sportskoj javnosti u Kragujevcu, a uveren sam da se tako nešto ubuduće neće dešavati'',
saopštio je Grujin putem zvaničnog klupskog sajta.

Osim Jovića, novčano je kažnjen i Emening zbog serije ličnih grešaka, i jedne tehničke, koje su mogle rezultatski skupo da koštaju ekipu u duelu sa Cibonom.

Ne propustite