Radnički nastavio da ''prosipa'' bodove...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.10.2012.
22:19
Izvor: Sportske.net

Posle dva poraza na startu sezone, kragujevački Radnički večeras pred svojim navijačima doživeo i treći, rezultatom 78:73 od Igokee, kojoj definitivno pripada epitet najprijatnijeg iznenađenja u regionalnoj ligi.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Posle odličnih rezultata u pripremnom periodu, niko nije mogao ni da nasluti katastrofalan start košarkaša Radničkog u regionalnoj ligi. To se ipak događa, a najnoviji neuspeh Kragujevčani su doživeli večeras pred svojim navijačima, od vodeće Igokee, rezultatom 78:73.

Da domaćima večeras neće biti nimalo lako, pokazao je razvoj događaja već u prvoj četvrtini.
Igokea je sigurnije ušla u meč i posle pet minuta igre povela sa 11:4.

Ipak, pre svega zahvaljujući raspoloženom Sinovecu, domaći prave seriju 7:0 i stižu do izjednačenja - 11:11.

Sinovec je nastavio sa odličnom igrom i Kragujevčani u finišu prve deonice stižu do prvog osetnijeg vođstva - 20:15.

Blagu prednost ekipa Miroslava Nikolića je održavala i tokom druge četvrtine, pa se na poluvreme otišlo vođstvom Radničkog 37:35.

Sličan razvoj događaja i do polovine treće deonice, a onda sledi veliki pad u igri domaćih. Posle vođstva domaćih 45:43 u 25. minutu gosti prave sjajnu seriju i u finišu treće četvrtine na semaforu je stajalo 49:58!

Devet poena razlike za Igokeu bilo je i na ulasku u poslednjih deset minuta, a nešto kasnije i maksimalnih ''plus 11''- 51:62.

Kragujevčani uspevaju konačno da uzvrate serijom 9:0 i utakmicu uvedu u dramatičan finiš. A onda, na 44 sekunde do kraja Hemonds pogađa trojku za vođstvo Igokee 73:70, Vortington zatim greši u napadu, pravi faul, što Hemond kažnjava sa još dva poena sa linije slobodnih bacanja za 75:70.

Do kraja, još dva neuspešna napada Kragujevčana i poraz je bio neminovan - 78:73 na kraju za Igokeu, koja ostaje jedina neporažena ekipa u prva tri kola ABA lige.

U redovima Radničkog, Sinovec ponovo jedini na željenom nivoo sa 25 poena, kod gostiju Jorović 15, a Joksimović i Hemonds po 14.

U isto vreme, Krka je u Novom Mestu ubedljivo savladala Zadar rezultatom 78:62.

Predvodio ih je Murić sa 21 poenom, dok je kod Zadrana Ramljak upisao 13.






Ne propustite