Radnički ne brza sa pojačanjima, namiren Teriko Vajt

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.08.2013.
19:08
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Direktor KK Radnički iz Kragujevca priznao je da će ekipa do početka sezone biti pojačana dovođenjem novih igrača ali da neće biti brzopletih i nerezonskih transfera, kao i da prema bivšim košarkašima neće biti zaostalih dugovanja.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaški Radničkog iz Kragujevca u ponedeljak počinju pripreme za novu sezonu a ekipa iz "srca" Šumadije za sada se pojačala trojicom košarkaša dok su odlasci bili masovni.

Direktor kluba Aleksandar Mitrović kazao je da renome koji je Radnički stvorio u regionu nalaže stvaranje kvalitetnog kolektiva ali dovođenje igrača neće biti vršeno brzopleto.


"Time što smo sačuvali status Jadranca, a igraćemo peti put zaredom regionalnu ligu, ali i što debitujemo na evro-sceni, umnogome smo pojačali svoj rejting. Otuda sporije, ali pažljivije vagamo - koga ćemo izabrati za sastav koji počinje takmičenje od oktobra. Radimo punim kapacitetima da do ponedeljka 12. avgusta popunimo sastav u najvećoj meri, ali ne činimo to brzopleto" kazao je Mitrović.

Direktor Radničkog dodao je da će sva zaostala dugovanja prema bivšim igračima biti izmirena kao što je to urađeno u slučaju Terika Vajta sa kojim je dogovoren reprogram duga.

"Sa svima postoji dogovor da u razumnom periodu, a to je septembar-oktobar kada ćemo imati priliv novca, uradimo reprogram obaveza. Imamo korektan odnos sa svim igračima i njihovim menadžerima, bez obzira da li su domaći ili strani košarkaši. Tako smo i sa bivšim članom Terikom Vajtom, na primer, dogovorili reprogramiranje obaveza i to direktno sa drugom stranom. Ne razdužujemo se pod pritiskom nadležnih organizacija ili neke tužbe, tako nešto nije osvanulo u Radničkom, već vođeni korektnim odnosima koje smo imali. Sve obaveze ćemo izmiriti u dogovorenom roku, to su pošteno stečene zarade igrača, oni su branili boje našeg kluba i biće ispoštovani" konstatovao je Mitrović.

Radnički će u predstojećoj sezoni nastupati na četiri fronta jer pored učešća u Agroživ Superligi, "Kupu Radivoja Koraća" i ABA ligi, "Đavoli" igraju i u Evrokupu.

Ne propustite