Radnički ne čeka revanš, cilj je pobeda već u Italiji!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.03.2013.
17:35
Izvor: Beta

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog u sredu igraju prvu od dve istorijske utakmice za ovaj klub, u finalu Kupa Evrope protiv Florencije. Italijanska ekipa je domaćin u prvom susretu, a Kragujevčani očekuju da će uspeti već u tom duelu da steknu prednost

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Pomoćni trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Dejan Jović rekao je danas da postoji pozitivan pritisak pred finale Kupa Evrope, ali da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Florencije prihvata ulogu favorita.

"Svakako da postoji pozitivan pritisak pred ovaj meč jer igramo finale, ali u taj dvomeč ulazimo maksimalno spremni nakon dobrog pripremnog perioda koji smo prošli. Ukoliko budemo odigrali na visokom nivou, kao što znamo, ne bi trebalo da bude problema. Verujemo da ćemo obradovati srpsku publiku", rekao je Jović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao da je dobro analiziran protivnik, kao i da će ekipa i pored manjih povreda koje je imala tokom priprema, biti u kompletnom sastavu.

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca u sredu od 20 sati igraju u Italiji protiv Florencije prvu utakmicu finala Kupa Evrope.

Kapiten Radničkog Vanja Udovičić rekao je da će njegova ekipa ići na pobedu i da je osvajanje Kupa Evrope bio glavni cilj kluba pre početka sezone.

"Idemo na pobedu. Mislim da će se sve rešiti u drugoj, ali je i prva utakmica veoma bitna. Velika je čast biti finalista jednog evropskog takmičenja i svakako će biti još veća čast ukoliko ga osvojimo", rekao je on.

"Oni su nama dodelili ulogu favorita i to nosi neku vrstu pozitivnog pritiska koji mi nosimo na pravi način. Velika je stvar što jedan klub van Beograda učestvuje u finalu jednog ovakvog takmičenja", dodao je Udovičić.

Udovičić je rekao da Florencija igra u specifičnom plivalištu.

"Bazen u Firenci je specifičan jer je visoka temepratura vode i vazduha u objektu. Plafon je izuzetno nizak i to nam stvara osećaj klaustrofobije. Izuzetno atipična hala, bazirana za rekreativno bavljenje sportom", rekao je on.

Vaterpolista srpskog tima Filip Filipović rekao je da će finalna serija biti odlučena u revanšu u Kragujevcu, 16. aprila.

"Čeka nas teška i specifična utakmica u Italiji jer uslovi na bazenu u Firenci nisu najnormalniji. Florencija je izuzetno kvalitetna i mlada ekipa i u lakšoj su situaciji od nas jer nemaju pritisak koji mi imamo, pošto smo favoriti", rekao je on.

Filipović je rekao da će do osvajanja trofeja njegova ekipa proliti mnogo krvi i znoja.

"Pokušaćemo da nametnemo naš ritam i izvučemo što bolji rezultat na gostovanju. Mi smo ovaj cilj zacrtali odavno i došli smo do poslednjeg stepenika. Ali ima još mnogo znoja i krvi da se prolije kako bismo došli do kraja, Koliko god da bude teška utakmica u Firenci, ona u Kragujevcu će biti teža", rekao je on.

Filipović je istakao da je ekipa Florencije mlada i perspektivna, koja čini okosnicu italijanske reprezentacije i da je njena najveća prednost što je navikla na uslove u kojima će se igrati utakmica.

Ne propustite