Radnički: "Ne treba nam "milostinja" koju daju Zvezdi"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.06.2012.
15:29
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Nakon odluke borda ABA lige da se Crvenoj zvezdi Diva ponudi upražnjeno mesto u Evrokupu, čelnici Radničkog iz Kragujevca ostali su u čudu zbog nepoštovanja njihovog plasmana ali su poručili da će se naredne sezone na terenu izboriti za učešće u Evropi.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Odustajanjem Širokog, šestoplasirane ekipe ABA lige, od učešća u kvalifikacijama za Evrokup, bord regionalnog takmičenja odlučio je da ponudi upražnjeno mesto ekipi Crvene zvezde Diva.

Pešićev tim je na "Jadranu" ove sezone osvojio desetu poziciju dok je pre Beograđana na tabeli bio Radnički iz Kragujevca koji je očekivao prednost u ovakvoj postavci stvari.

Ipak, Šumadincima se niko iz ABA lige nije obratio što je izazvalo reakciju kragujevačkog kluba koju je izneo predsednik Ivan Grujin.

Saopštenje Ivana Grujina prenosimo u celosti kako bi se stekao uvid u ono što su Kragujevčani želeli da poruče njime.

"Pošto je Široki pre par dana odustao od učešća u ovom evropskom takmičenju, podsećam najpre, Radničkom nikakva zvanična informacija nije upućena kao osnov za naše izjašnjavanje. Nakon toga je usledila odluka borda ABA lige da podrži Zvezdu. Naš klub niko nije kontaktirao, ni pre, niti posle skupštine u Ljubljani. Iskreno smo se nadali da ćemo dobiti pozivnicu da učestvujemo u kvalifikacijama. To bi bilo priznanje za naš rad u prethodne tri godine, ali i status stabilnog ABA ligaša. Smatramo da je za tako nešto dovoljno što imamo evidentan napredak u rezultatima. Nije nam jasno po kojem je kriterijumu predložena beogradska Zvezda, slabije plasirana od Radničkog u poslednjoj sezoni. Nismo zadovoljni tom odlukom ali, svesni svoj statusa na Jadranu, poštovaćemo je. Ovakav potez će nam biti dodatni podstrek da u sezoni 2012/2013, za koju se već spremamo, rezultatski dođemo do pozicije koja vodi u evropsko takmičenje. Na taj način nećemo zavisiti od bilo čijeg odustajanja, niti će nam biti potrebna "milostinja" bilo koje instance ili ljudi koji donose odluke. Naglašavam da je Radnički "samo" učesnik Jadranske lige, nema svoje mesto u skupštini lige, ne donosi odluke, niti može da utiče na njih. Da ne bude nejasnoća u zainteresovanoj javnosti, mi nismo vlasnici akcija ove lige. Već sada mogu da najavim da ćemo nakon četvrte sezone u ABA ligi, sa još boljim rezultatima za koje se spremamo, posećenošću naše dvorane koja se uvećava iz sezone u sezonu, a naposletku i zbog popularnosti košarke u Šumadiji, imati još snažnije argumente da zatražimo od čelnika Lige da i kragujevački Radnički postane član skupštine. To bi nam omogućilo da učestvujemo u radu tog tela, možda ne i da donosimo odluke, ali da u domenu svojih glasačkih mogućnosti budemo učesnik Lige i van terena. Verujemo da će to biti sprovodljivo jer je otvorena tema reorganizacije Jadranske lige, otkupa akcija nekih timova poput Bosne i slično. Od aktuelnih predstavnika iz Srbije, za sada, u najvišem telu lige su beogradski Partizan i Zvezda" istakao je Grujin u današnjem obraćanju medijima.

Radnički će se inaredne sezone takmičiti u Regionalnoj ligi pošto je plasmanom u domaćem šampionatu obezbedio mesto na "Jadranu".

Ne propustite