Radnički nerešeno na startu

Autor: Kragujevac.Sportske.net
sreda 27.02.2013.
17:27
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Radničkog odigrali su 1:1 sa beogradskim Radom u prvoj utakmici nastavka šampionata Srbije. Radnički je imao prednost tokom čitakvog meča, ali su gosti došli do boda u 89. minutu.

fkradnicki.com
fkradnicki.com

Povezane vesti

U utakmici 16. kola Jelen Superlige Srbije sastali su se, na Čika Dači, domaći Radnički i Rad iz Beograda.

Početak meča kasnio je nekih desetak minuta zbog čišćenja snega koji se nalazio na terenu.

U vrlo teškim uslovima, po terenu koji je bio potpuno natopljen, obe ekipe su imale nesto drugačiji sistem igre. Praktično svaki pas po zemlji završavao je nekoliko metara od igrača koji je poslao loptu. Tako da su obe ekipe bazirale svoju igru na visinskim pasovima i na prekidima, iz kojih su i sledile najbolje šanse.

Fudbaleri Radničkog su nešto bolje otvorili meč. U igri domaćina videla se velika želja, ali i borbenost. To je krunisano ranim golom Otaševića u 12. minutu posle gužve u šesnestercu gostiju.

Do poluvremena Radnički je imao inicijativu ali su gosti bili ti koji su stvarali šanse i polušanse. Prvu šansu za goste stvorio je Slavko Perović u 19. minutu, ali se istakao golman Kragujevčana Ognjen Čančarević. Drugu ozbiljniju priliku stvorili su gosti preko mladog napadača Uroša Đurđevića u 26. minutu ali je on pogodio spoljni deo mreže. I poslednja prilika viđena u prvom delu bio je šut sa dvadesetak metara Nikole Lekovića koji je završio pored gola.

U drugom poluvremenu Radnički je malo spustio intezitet meča i gosti su to vešto iskoristili i prešli u inicijativu. Veoma borbena igra od strane i jednih i drugih ali pravih prilika nije bilo sve do poslednjih 20ak minuta. Prvo su šansu imali gosti, ali je sjajni Čančarević ponovo zablistao na golu, zatim je usledio i drugi žuti karton do tada jedinom strelcu na meču Otaševiću i domaći ostaju sa igračem manje u poslednjih desetak minuta.

Gosti vešto koriste igrača više i u samom finišu u 89. minutu dolaze do 1:1, a strelac je bio najzapaženiji igrač Rada na utakmici Uroš Đurđević.

Kragujevčani su u nadoknadi imali još jednu priliku, ali je Tintor slabo zahvatio loptu glavom.

Susret su obeležile i dve povrede u domaćoj ekipi i to Petronijevića i Zoranovića.

Radnički: Čančarević, Pavlović, Marić, Otašević, Petronijević, Ivan Petrović, Mirić, Beljić, Duričković, Zoranović. (Stefan Petović, Komnen, Svojić)

Rad:
Kljajić, Ćirković, Vitas, Adamović, Đurđević, Vico, Pršo, Gnjatić, Raspopović, Perović, Leković.(Damnjanović, Jagodić)

Ne propustite