Radnički Niš - Crvena zvezda 1:1 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
subota 26.10.2013.
19:00
Izvor: Sportske.net

Derbi desetog kola Superlige odigran na niškom Čairu. Nišlije povele već u osmom minutu, ali Dauda doneo izjednačenje Zvezdi u poslednjim trenucima prvog poluvremena - 1:1! Buran finiš, Zvezdi poništen gol!

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Utakmica se ipak igra u odličnoj atmosferi, tribine Čaira su ispunjene, a prva je pripretila Zvezda posle akcije po levoj strani.

Ali, za razliku od beogradskih crveno-belih, Nišlije koriste svoju prvu priliku. Igrao se osmi minut, centaršut Pauljevića sa desne strane za Hadžibulića, koji je viši u skoku od Krnete i lopta završava u donjem levom uglu Bajkovićevog gola - 1:0!

Šest minuta kasnije slična situacija pred golom Zvezde, ali ovog puta Krneta je pravovremeno intervenisao i otklonio opasnost.

Fudbaler Radničkog Ćulum je u jednom duelu povredio arkadu, pa meč nastavlja sa povezom oko glave.

Zvezda ni posle dvadesetak minuta igre ne uspeva da ozbiljnije pripreti golu domaćih. Dauda je u 25. minutu bio u povoljnoj poziciji, ali je njegov udarac izblokiran.

I konačno, šest minuta kasnije, prva prava prilika za Zvezdu. Ponovo je Dauda bio u glavnoj ulozi. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane, ali je Kesić odlično intervenisao.

Uzvratio je Hadžibulić u 36. minutu, ali lopta odlazi visoko preko gola. Miran period igre, domaći kao da su već zadovoljni stečenim vođstvom, dok Zvezda ne uspeva da izvrši ozbiljniji pritisak ka golu Kesića.

Ali, kada se činilo da će se na odmor otići minimalnim vođstvom Nišlija, usledila je najbolja akcija Zvezde. Ninković je odlično pšroigrao Daudu, koji beži odbrani Radničkog i iskosa sa desne strane šalje loptu u suprotni ugao gola golmana Radničkog - 1:1.

Zvezda opasna i na startu drugog poluvremena. Mrđa je u 46. minutu uputio oštar centaršut ka Daudi, ali je u poslednjem trenutku intervenisala odbrana domaćih.

Na drugoj strani, u 50. minutu domaći su tražili penal, ali se sudija Gogić nije oglasio. Stojanović je na ulasku u kazneni prostor Zvezde pao posle kontakta sa Vešovićem, ali Gogić je smatrao da to nije bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Ravnopravna borba se vodi u ovim trenucima, i jedni i drugi vrebaju neku priliku iz koje bi možda i rešili ovaj meč.

U 68. minutu povredio se i Miloš Ninković, slična situacija kao kod Ćuluma u prvom poluvremenu i posle povrede arkade u jednom vazdušnom duelu Zvezdin vezista će morati van terena. Umesto njega, u igri je Gogić.

Ipak, nema većih uzbuđenja, a već ulazimo u finiš meča...

Ali, u 86. minutu sjajna prilika za Zvezdu! Pojačava pritisak gostujući tim, a posle jedne od boljih akcija, najpre je Dauda promašio loptu, koja dolazi do Milijaša, ali udarac kapitena Zvezde završava pored gola.

Minut kasnije, Zvezdi je poništen gol! Gogić je primio loptu u ''srcu'' kaznenog prostora, šutirao, pogodio mrežu, ali je gol poništen, jer je Dauda bio u ofsajdu. Ako Zvezda ne pobedi, o ovome će se tek pričati...

A onda, treći minut nadoknade vremena, još dve sjajne prilike za Zvezdu. Najpre Dauda je iznudio samo korner posle odlične intervencije Kesića, da bi posle izvedenog udarca iz ugla, sjajno šutirao Arauho, ali pored gola.

Radnički: Kesić, Pauljević, Bulatović, Živković, Pavlović, A. Jovanović, Kolarević, Ćulum (Pejčić), P. Jovanović (I. Jovanović), S. Stojanović, Hadžibulić.

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Arauho, Krneta, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković (Gogić), Mrđa (Onjilo), Dauda.
Kesić, Pauljević, Bulatović, Živković, Pavlović, A. Jovanović, Kolarević, Ćulum. P. Jovanović, S. Stojanović, Hadžibulić. Trener: Dragoljub Bekvalac. Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Arauho, Krneta, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković, Mrđa, Dauda. Trener: Slaviša Stojanović.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=112320

Ne propustite