Radnički Niš – Poblemi se gomilaju...

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 30.04.2012.
13:46
Izvor: Sportske.net, JUZNEVESTI.COM

Ekipa koja ima ambicije da naredne sezone zaigra u elitnom rangu takmičenja suočava se sa određenim problemima koji su kulminirali porazom od Sloge iz Kraljeva.

juznevesti.com
juznevesti.com

Povezane vesti

Radnički je u Kraljevu zabeležio šesti poraz u sezoni, drugi ove polusezone koji je došao nakon penala u 88. minutu.

„Igrali smo umorno, dotukao nas je težak raspored. Realan rezultat bi bio 0:0. Da smo bili fizički sposobniji, ne bi ovako izgledalo. Sledi nam duel sa Mladenovcem, imamo nedelju dana da se spremimo i odmorimo.“, istakao je Aleksandar Ilić, trener niškog tima.

Meč je osim porazom obeležen i protestom igrača koji su sedenjem na terenu iskazali javno nezadovoljstvo činjenicom da im nisu isplaćene zarade.

„Ceo tim se složio da stavimo do znanja da smo sami jer rukovodstvo ne želi da razgovara sa nama. Obećavali su da će nam isplatiti dugovanja, ali toga nije bilo. Ovo je samo najava sledećih koraka.“, naglašava kapiten tima Zoran Vasković.

Ipak, predsednik Upravnog odbora Radničkog Slavoljub Vlajković odbacuje ovakve tvrdnje igrača.

„Igračima se duguju ugovorene obaveze, ali sve će biti isplaćeno do kraja sezone. Nije tačno da plate kasne, one su redovne.“, istakao je Vlajković, a potom i optužio igrače za nedovoljno zalaganje na terenu.

„Kako su igrali, pitanje je da li smo možda preterali u plaćanju. Ovo ponašanje je nekorektno, izgleda da su nezreli za viši rang, kao da su se uplašili do Superlige.“, istakao je on.

Još jedan problem za niški klub dolazi u vidu informacije da je juče suspendovan Potpredsednik kluba Zoran Banković zbog inidenata tokom i posle meča sa Novim Sadom u Nišu.

Ovo je treći prekršaj Radničkog zbog nesportskog ponašanja navijača. Prethodna dva su završena izricanjem novčane kazne, a sada postoji mogućnost da Disciplinska komisija izrekne zabranu igranja pred publikom ili da Radničkom naloži da svoje mečeve igra van Niša.

Radnički je na sedam kola do kraja prvenstva i dalje prvoplasirana ekipa sa dva boda prednosti u odnosu na Donji Srem.

Ne propustite