Radnički: "Opuštanja nema, uspeh nas ne opija"

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 18.03.2013.
15:03
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaši kraguejvačkog Radničkog ostvarili su ogroman uspeh plasmanom na fajnal-for regionalnog takmičenja i osiguravanjem mesta u evropskim okvirima. Ipak, pred izabranicima Mute Nikolića je duga sezona, opuštanje nije opcija.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Trijumf u Splitu i pobeda Crvene zvezda nad ekipom Budućnosti i formalno su osigurali Radničkom učešće na završnom turniru ABA lige.

Šta više, Kragujevčani su sigurni učesnici Evrokupa u narednoj sezoni, uspesi koje je već sada ostvario klub ne smeju da opiju igrače pred kojima je borba za titulu šampiona u regionu i početak borbe u domaćem prvenstvu.

Prvi čovek kluba Ivan Grujin ističe da se klub svim silama okreće narednim izazovima.

„Nakon trijumfa u Splitu, već smo počeli pripreme za srpski derbi na Jadranu sa Zvezdom zakazan za 23. mart. Želimo da se "razdužimo" za prvi susret u ABA ligi i Kup Radivoja Koraća.“

„Nema opuštanja, uspeh nas ne opija. Ostajemo staloženi, čvrsto nogama na zemlji jer je pred nama i Superliga Srbije. Narednog utorka je izvlačenje takmičarskih parova, biće poznat raspored u novoj sezoni domaćeg prvenstva. Tu takođe želimo da se borimo za trofej, pa će nam iskustvo iz Laktaša krajem aprila puno značiti i iz tog aspekta.“, rekao je predsednik kluba još jednom upozorivši.

„Jedno je nesumnjivo, na polovini smo sezone 2012/2013, a još mnogo uzbuđenja nas tek očekuje u utakmicama Radničkog, a verujem i radosti svih u klubu i oko njega. Pokazujemo da smo kadri za tako nešto.“, rekao je Grujin.

Predsednik kluba iz Kragujevca ističe da uspesi koje beleži ekipa dolaze kao nagrada za mukotrpni rad.

„Radnički odlazi direktno na Fajnal for i to je zaslužio. Za nama su dobre partije na parketu od kojih smo iz 16 do sada izašli kao pobednici. Mukotrpno smo radili tokom cele sezone, napredovali smo iz nedelje i nedelju i sada smo, jednu rundu pre kraja, uprkos mnogim preprekama, sasvim izvesno u borbi za trofej Jadrana.“

„Ovo je veliki rezultat, krunišemo četiri godine rada u Kragujevcu. Tek nas očekuju takmičarski izazovi i uzbuđenja, otvorila se prilika i za titulu regionalne lige, što će nas posebno motivisati ali i mobilisati sve naše snage u ovom i narednom mesecu.“, rekao je on uz obaveznu zahvalnicu čelnim ljudima, uravi kluba ali i vernim navijačima Radničkog.


Ne propustite