Radnički - Partizan (uživo)

Autor: Darko Mitrović
subota 14.01.2012.
19:04
Izvor: Sportske.net

U krcatoj kragujevačkoj hali Jezero crno-beli u prvoj četvrtini imali deset poena prednosti, ali nastavak meča pripada Kragujevčanima, koji su na kraju ubedljivo slavili - 92:80.

Povezane vesti

Početak meča kasnio je nekoliko minuta zbog velike količine papirnih rolni ubačenih sa tribina na parket.

Početak meča donosi izjednačenu igru, a već se ističu centri dve ekipe, Sajmon kod domaćih, odnosno Raduljica u redovima crno-belih.

Ipak, crno-beli prvi dolaze do osetne prednosti, rezultatom 16:8, pa je trener Radničkog Miroslav Nikolić primoran na prvi tajm-aut.

Domaćima opasnost preti i od raspoložene spoljne linije Partizana, Lučić je pogodio već dve trojke, jednu i Milosavljević, pa prednost Beograđana dostiže i deset poena razlike - 24:14.

Ali, onda kreće serija Kragujevčana, sedam vezanih poena, pa Radnički stiže na samo tri poena zaostatka - 24:21 vodi Partizan.  

Ni posle Jovanovićevog tajm-uta nije prekinuta serija Radničkog, a novim poenima Pavkovića prva četvrtina završava se vođstvom crno-belih 24:23.

Plejmejker Radničkog raspoložen i na startu druge deonice, pa Radnički vrlo brzo stiže do izjednačenja - 26:26, a zatim trojkom Pavkovića i do vođstva -  31:28.

Za razliku od prvih nekoliko minuta, crno-beli sve teže stižu do realizacije u napadu, a prednost Kragujevčana raste i na pet poena razlike - 36:31.

Sve više problema gostima pravi i odlični Skot, koji u par navrata odličnim zakucavanjima još više podgreva sjajnu atmosferu na tribinama - 40:35.

Nekoliko kardinalnih grešaka crno-belih u finišu druge četvrtine, zahvaljujući kojima nisu uspeli da uhvate priključak i pored nove trojke Milosavljevića - 47:42 vodi Radnički.

To nije bilo sve od Kragujevčana u prvom poluvremenu, a znatno bolju igru domaćih u drugoj četvrtini krunisao je Sajmon u poslednjim sekundama prvog poluvremena - 51:44 za Radnički na poluvremenu.

Ni početak treće četvrtine nije doneo ništa bolju igru Partizana, a Radnički stiče dvocifreenu prenost - 57:46...

Nekoliko minuta kasnije, poenima Mačvana Partizan spušta prednost ispod deset poena (62:54), ali i dalje nema nagoveštaja da su crno-beli kadri da naprave preokret.

Ipak, Kragujevčani prave seriju promašaja, pa se u poslednjih deset minuta ulazi vođstvom domaćih rezultatom  66:61.

Međutim, početkom četvrte četvrtine Radnički ponovo uspeva da se odlepi na ''plus deset'' - 72:62 i Kragujevčani su sve bliže pobedi u derbiju.

Sve dileme otklanja Stiven Marković sa dve vezane trojke, zatim mu se pridružuje i Pavković, pa crno-belima u finišu preti pravi debakl - 83:66 za Radnički.

I Sinovec trojkom doprinosi još ubedljivijem vođstvu Kragujevčana - 88:69, a do kraja crno-beli su donekle ublažili poraz - 92:80.  




Ne propustite